Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ovako bismo mogli da se igramo u budućnosti: Kako izgleda kada sport sretne virtuelni svet

    Od bitki robota do trka dronova, nove igre počinju da uzimaju maha. Tehnologije menjaju naše živote, pa i to kako se bavimo sportom, ili bolje rečeno – kako se zabavljamo.

    Evo 5 mogućih načina da koje ćemo moći da upražnjavamo neke sportove, prema sajtu Business Insider.

    Trka automobila u virtuelnoj realnosti i u stvarnom životu u isto vreme
    Dva profesionalna vozača jure jedno drugog u sportskim autima dok nose specijalne slušalice i naočare. Kacige im omogućavaju da se trkaju u virtuelnom svetu, koji ima prepreke kao što su vodopadi i leteće kamenje.

    Profesionalna trka dronova
    Prvo globalni trka dronova pokrenuta je prošle nedelje, i po pisanju Business Insidera, bilo je neverovatno. Elitni piloti iz svih delova sveta trkali su se dronovima velikom brzinom. Dronovi su bili opremljeni kamerama dok su se trkali, omogućavajući pilotima koji su nosili naočare da vide uživo preos dok se trkaju. „Jedna od sjajnih stvari oko trke dronova jeste što je to nešto između virtuelnog sveta i realnost, kao video igrica,“ kaže osnivač Trke dronova.

    Bitka gigantskih robota

    Američka kompanija pod nazivom MegaBots organizuje internacionalnu bitku robota koju planiraju da pretvore u spektakularan sport.

    Letenje u zatvorenom prostoru
    Postoji vrsta sporta posvećena lebdenju u aero-tunelima nazvani „Bodyflight“. Učesnici pokušavaju da dostignu određeni broj manevara dok se okreću u velikom vazdušnom tunelu. Ovakve predstave se već pojavljuju na nekim sportskim kanalima. Sportisti mogu učestvovati solo ili timovi do četvoro ljudi.

    Roboti koji igraju fudbal
    Ovakva takmičenja već postoje u Kini, i deo su svetskog šampionata „RoboCup“. U junu ove godine održaće se već 20-o takmičenje. Prošlogodišnji pobednik bio je tim iz Australije.

    Foto: Pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE