Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    NOVA FABRIKA: Geox u Vranju zapošljava 1.250 radnika

    U industrijskoj zoni u Vranju otvorena je fabrika italijanskog proizvođača obuće Geox u kojoj će se zaposliti 1.250 radnika, a čiju je izgradnju finansirala Vlada Srbije sa skoro 15 miliona evra.

    Fabriku je otvorio premijer Aleksandar Vučić, koji je tom prilikom rekao da je to za naše uslove mnogo novca, ali da je uložen da bi se i u Vranju radilo i da bi u Pčinjskom okrugu imali takav svetski poznat brend kao što je Geoks.

    "Ubuduće će Vlada Srbije u ove krajeve ulagati jednako kao i u ostalim delovima Srbije", rekao je Vučić i dodao da će se stranim investitorima koji ulažu u otvaranje fabrika u Pčinjskom, Jablaničkom, Topličkom, Nišavskom i Pirotskom okrugu davati povoljne pogodnosti.

    Premijer je rekao da je došlo vreme da Srbija promeni odnos prema siromašnijem delu svog naroda na jugu zemlje, kao I da će u Vranju za samo mesec dana svečano biti otvorena još jedna fabrika.

    Vlasnik fabrike Geox Mario Moreti Polegato rekao je da je zamisao prilikom potpisivanja ugovora sa Vladom Srbije u oktobru 2012. godine, čime je započeo projekat izgradnje fabrike u Vranju, bila ne samo da se u ovom gradu otvori nova fabrika već i da se uvedu najnovije tehnologije u obućarskoj industriji.

    "U fabrici u Vranju proizvodiće se obuća visoke tehnologije koja je namenjena hladnijim zemljama. Želimo da ponovo pokrenemo ekonomiju ulaganjem u tehnologiju, a korist od ovog projekta imaće i Srbija i Geox", kazao je Polegato.

    Polegato je rekao da je otvaranje fabrike u Vranju samo početak i da će Geox u ovom gradu ulagati i u obrazovanje i obuku radnika, kao i da će se fabrika u budućnosti proširiti.

    Fabrika Geox u Vranju prostire se na 22.000 kvadrata pokrivenog prostora u industrijskoj zoni u Bunuševac u Vranju, a u njoj je trenutno zaposleno 668 radnika od 1.250 koliko se planira da bude zaposleno.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE