Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kineska štampa zaratila sa Sorosem

    „Soros je već nekoliko puta u prošlosti predviđao ekonomske nevolje Kine, ovog puta ili berzanski spekulanti nisu uradili domaći zadatak, ili… namerno pokušavaju da stvore paniku, kako bi zgrnuli profit…“, ocenila je juče zvanična državna novinska agencija Sinhua.

    Povod ovakvim napisima je izjava Georgea Sorosa na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

    „Kladim se da će kineski juan i hongkonški dolar da padnu i kupujem američke hartije od vrednosti. Krah kineske privrede je gotovo neizbežan. To nije prognoza, već opservacija. Ipak, Kina ima načina da se izbori sa ovim košmarom, budući da poseduje preko tri milijarde dolara deviznih rezervi.”

    Kineski „Narodni dnevnik” je tekst povodom Sorosove dijagnoze kineskih privrednih previranja spakovao pod naslovom „Objava rata juanu? Ha, ha”. Engleska verzija kineskog dnevnika „Global Times” optužila je istim povodom „zapadnjake” što ne „prihvataju odgovornost za haos” u svetskoj ekonomiji. Sorosovo „abnormalno” ponašanje u Davosu – kada je mimo uobičajene tajnovitosti svojih poslovnih poteza javno objavio svoje akcije i planove –samo je probni balon za berze, upozorio je još „Global Times”.

    Pročitajte ceo tekst na sajtu Politike.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE