Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  3 trika da vas odmah zapamte na osnovu samo jednog hvala

  Ulepšajte nekome dan tako što ćete izabrati što kreativniji način da se zahvalite. Zamenite jedno obično "Hvala" čestitkom, video porukom, kolačem… i odmah ćete videti rezultate.

  Postoje i ovi jednostavni psihološki trikovi koji će vam odmah promeniti život: Zamenite IZVINI sa HVALA

  Evo tri načina da vas zapamte nakon vaše zahvalnosti, piše sajt Psychology Today.

  Dodajte detalje
  Umesto da kažete, „Hvala što ste bili tako dobar šef,“ recite, „Hvala što ste primetili ono što radim dobro, poštujući moje mišljenje, i što ste činili sastanke tako produktivnim." Umesto „škrabotine“, „Hvala što ste bili tako dobar učitelj,“ recite, „Hvala što ste mom prvaku pokazali gramatiku na zanimljiv način a koji mu je bilo lako da upamti.

  Budite kreativni
  Kada možete nekom da se zahvalite na neformalan način, onda slobodno pustite mašti na volju. To može da bude rima. Možete da napravite drvo sa detaljima gde će svaka grana ili list biti po jedna zahvalnost. Možete da ispečete mafine zahvalnosti. Možete i da napravite video ili snimak glasa, posebnu čestitku, album sa slikama… Kada koristite kreativne načine da izrazite zahvalnost to pokazuje da ste uložili napor i vreme, i da vam je stalo do te osobe.

  Uzvratite
  Kada kažee „Hvala“, razmislite šta možete da date zauzvrat. Ako se zahvaljujete prijateljici što vam je čuvala dete, stavite do znanja da ćete čuvati i vi njeno kada bude potrebno. Koleginici koja vam je pomogla oko posla u kancelariji, možete dati poklončić u vidu slatkiša, ili joj prosto pomoći prvom prilikom.

  Imajte na umu – Tiha zahvalnost nije od koristi nikome,“ Gertrude Stein.

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE