Ministarstvo privrede obezbedilio dodatnih 350 miliona dinara za nabavku opreme u malim preduzećima

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministarstvo privrede obezbedilio dodatnih 350 miliona dinara za nabavku opreme u malim preduzećima

  Ministarstvo privrede objavilo je da je zbog velikog interesovanja privrednika obezbedilo dodatnih 350 miliona dinara za Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme.

  Kako je objavljeno na sajtu Ministarstva (www.privreda.gov.rs), kroz ovaj program Ministarstvo privrede je već dodelilo bespovratna sredstva za nabavku opreme za više od 100 malih preduzeća u okviru inicijalno planiranog budžeta od 200 miliona dinara.

  "Imajući u vidu da se na javni poziv prijavio daleko veći broj zainteresovanih privrednika, čije prijave nisu mogle biti razmatrane zbog nedostatka sredstava, Ministarstvo je obezbedilo dodatna sredstava u visini od 350 miliona dinara za završetak realizacije ovog Programa", navodi to ministarstvo.

  Objašnjeno je da, s obzirom da je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2015. godini zatvoren 9. decembra 2015. godine, neće biti raspisan novi javni poziv, već će Komisija za dodelu bespovratnih sredstava po tom Programu, razmatrati samo prijave privrednih subjekata koji su do tog datuma započeli proceduru podnošenja zahteva za dodelu bespovratnih sredstava kod banaka.

  Svi drugi zainteresovani privrednici koji ove godine nisu učestvovali u ovom Programu moći će da učestvuju u programu podrške malim preduzećima za nabavku opreme koji se planira za 2016. godini.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE