Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Smenjen direktor policije

    Direktor policije Milorad Veljović danas je smanjen, rečeno je agenciji Beta.

    Vlada Srbije je na današnjoj sednici razrešila direktora policije Milorada Veljovića koji je ispunio sve zakonske uslove za penzionisanje, a za vršioca dužnosti direktora postavila Vladimira Rebića.

    Rešenjem Vlade Srbije od 1. januara 2016. godine Milorad Veljović postavljen je na mesto savetnika predsednika Vlade za pitanja regionalne i nacionalne bezbednosti, navodi se u saopštenju posle sednice Vlade. "Vlada Republike Srbije je na današnjoj sednici, poštujući Zakon o policiji, po kome je direktor policije Milorad Veljović ispunio sve zakonske uslove za penzionisanje, razrešila ga dužnosti direktora policije. Za vršioca dužnosti direktora policije postavljen je Vladimir Rebić", navodi se u saopštenju.

    Rebić je načelnik Uprave saobraćajne policije. Vlada je usvojila je i Uredbu o izmenama i dopunama Uredbe o lokacijskim dozvolama kojom se omogućava izdavanje elektronske građevinske dozvole od 1. januara 2016. godine.

    Veljović je na čelu srpske policije od 2006. godine, dok je ministar bio Dragan Jočić, a reizabran je 2011. godine kada je resorom upravljao Ivica Dačić.

    Od 2012. godine u nekoliko navrata se spominjala mogućnost da bude smenjen sa te pozicije.

    Poslednjih dana se govorilo o tome da će biti penzionisan.

    Foto: Beta, arhiva

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE