Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Falkensteiner pregovara o promeni ugovora za Staru planinu

  Austrijska grupacije Falkensteiner, koja je raskinula ugovor o upravljanju hotelom "Stara Planina", namerava da promeni sporazum i preinači u ugovor o iznajmljivanju, prenosi austrijska agencija APA.

  "Želimo da sporazum o upravljanju promenimo u ugovor o iznajmljivanju i trenutno pregovaramo sa vlasnicima, a to je država Srbija", istakla je neimenovana portparolka Falkensteinera u izjavi agenciji APA.

  Falkensteiner je povukao direktora hotela, ali hotel i dalje, nepromenjeno radi, navode iz te grupacije. Svi ostali zaposleni u hotelu plaćeni su od strane države, a u grupaciji polaze od toga da će dogovor najverovatnije biti postignut još u toku januara.

  Austrijska grupacija je time raskinula ugovor o upravljanju hotelom "Stara planina" na 15 godina koji je potpisan 2012. godine.

  Kako pišu neki mediji, u narednih nekoliko dana biće organizovan sastanak premijera Srbije Aleksandra Vučića sa vlasnicima lanca hotela Falkensteiner i na tom sastanku će biti razgovora o povratku grupacije u vlasništvo hotela "Stara planina".

  Ministar turizma Rasim Ljajić rekao je da je rukovodstvo hotela "Stara planina" napravilo veliku štetu odlukom da sami upravljaju hotelom i da je očigledno odluka tamošnjeg rukovodstva definitivna ali i pogrešna.

  “Ukazivali smo Staroj planini cele godine šta bi značilo ukoliko Falkensteiner odluči da ode, ukazivao sam cele godine na potrebu ugovora. Falkensteiner je hteo da napravi ugovor o zakupu da bi mogli dalje da ulažu", rekao je on gostujući u Kažiprstu B92.

  Ljajić kaže da je napravljena ogromna šteta u finansijskom smislu i zbog novca koji je trebalo da bude uložen i zbog broja turista koje je taj lanac doveo.

  JP "Stara planina" iz Knjaževca objavilo je ranije da će Državno pravobranilaštvo Srbije zastupati to javno preduzeće u postupku raskida ugovora o upravljanju hotelom "Stara planina" sa austrijskom kompanijom Kako je objavljeno na sajtu JP "Stara planina", to predzeće traži da Falkensteiner u propisanoj proceduri dostavi otkaz ugovora o upravljanju, ako im je to bila namera.

  Na sajtu se navodi da je kompanija Falkensteiner dopisom koji je dostavila 24. decembra i mejlom, obavestila JP "Stara planina" o jednostranom raskidu ugovora o upravljanju hotelom.

  Hotel sa četiri zvezdice "Stara planina", na Jabučkom ravništu, otvoren je 25. decembra 2011. godine i tada je predstavljen kao jedan od najsavremenijih hotela u Srbiji i najveća "grinfild" investicija u srpskom turizmu u proteklih 20 godina.

  U izgradnju hotela Vlada Srbije uložila je više od 30 miliona evra i njegova izgradnja završena je za 13 meseci.

  Kompanija Falkensteiner, koja u svom sastavu ima lanac od preko 30 hotela u šest evropskih zemalja, nameravala je da na Staroj planini izgradi šest kondotela – hotela apartmanskog tipa, sa 350 smeštajnih jedinica i ukupno 1.000 kreveta.

  Portparolka Falkensteinera ističe da je ta namera i dalje aktuelna.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE