Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Razmena sa Turskom dostigla milijardu evra

  Trgovinska razmena Srbije i Turske dostigla je iznos od oko milijardu evra, rekao je na otvaranju Poslovnog foruma dve zemlje predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

  "Investitori iz Turske počeli su u 2015. godini polako da se okreću Srbiji. Spoljnotrgovinska razmena povecana je za 20 odsto a Srbija u Tursku izvozi za trećinu više nego prethodnih godina", kazao je Čadež na skupu u beogradskom hotelu Hyatt.

  On je dodao da na skupu učestvuju predstavnici oko 300 turskih i srpskih kompanija što prema njegovim rečima, pokazuje da postoji prostor za šire unapređenje saradnje dve zemlje.

  Kopredsednik Tursko-srpskog biznis saveta Aleksandar Međedović kazao je da je Srbija u Tursku ove godine izvezla robu vrednu 600 miliona evra, a da je 35 odsto od te robe dalje otišlo u Azerbejdžan, Gruziju, Irak, Iran.

  On je pozvao turske privrednike da ulažu u Srbiju jer je njenim građanima potreban posao i dodao da Srbija, kao centralna zemlja zapadnog Balkana, nudi tržište od 30 miliona ljudi "koje se prostire od Beograda do Tirane".

  "Srbija je jedna od sigurnih zemalja na Balkanu i otvorena je za turske biznismene", kazao je Međedović.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE