LOŠ EFEKAT: Ukida se zabrana prodaje alkohola posle 22h

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  LOŠ EFEKAT: Ukida se zabrana prodaje alkohola posle 22h

  Skupština grada Beograda odlučila je da ukine zabranu prodaje žestokih alkoholnih pića, piva i pirotehničkih sredstava od 22 sata do šest ujutru.

  Odbornici su usvojili izmene odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine u Beogradu, kojima se predviđa brisanje člana 11 te odluke, koji se odnosio na zabranu prodaje alkohola i pirotehnike od 22 sata do šest sati ujutru.

  Ta odluka će, kako se navodi, stupiti na snagu osam dana od objavljivanja u službenom listu Grada Beograda.

  Zamenica gradskog sekretara za privredu Maja Bajagić rekla je da zabrana prodaje alkohola nije dala očekivane rezultate. Kako je rekla, Unija poslodavaca Srbije iznela je podatak da je u Beogradu promet opao za 30 odsto, a zaposlenost za 9,9 odsto, kao efekat uvođenja zabrane.

  "Prema istraživanju Privredne komore Beograda, mera zabrane je imala loš efekat jer je ukinuto 300 radnih mesta, odnosno posao je izgubila treća smena", rekla je Bajagićeva obrazlažući odluku.

  Izmenama odluke predviđeno je i da na Badnji dan, 6. januara, prodavnice prehrambene robe moraju da rade najmanje od devet do 18 sati, dok za Božić mogu biti zatvorene.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE