Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Beograd: Potpisan Ugovor o javno-privatnom partnerstvu za gradski prevoz

  Direkcija za javni gradski prevoz potpisala je danas Ugovor o javno-privatnom partnerstvu za gradski prevoza putnika na teritoriji grada Beograda s konzorcijumom koji zastupa "Arriva Litas", koji čini 21 privatni prevoznik.

  Ugovor podrazumeva obavljanje gradskog prevoza na 43 linije – 31 za autobuse i 12 za minibuse na period od 10 godina, počevši od 1. januara 2016. godine, sapšteno je iz gradske uprave.

  Kako se dodaje, privatni partner će prevoziti putnika sa 424 vozila, od toga na radu 385, a na rezervi 39, odnosno 10 odsto.

  Prema ugovoru, vozila moraju biti mlađa od 10 godina i crvene boje, moraju da budu opremljena video-nadzorom i uređajima za brojanje putnika, kao i klimom i besplatnim internetom, za šta im je dat rok od godinu dana, odnosno pet meseci.

  Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je to prvi ugovor o javno-privatnom partnerstvu koji grad Beograd zaključuje i najveći u oblasti gradskog saobraćaja koji je dosad zaključen u Srbiji.

  "Ceo postupak je završen u rekordnom roku, i to isključivo sopstvenim resursima, bez angažovanja ikakvih konsultanata, a uz potpunu transparentnost", rekao je Mali i najavio da će sledeće godine biti sproveden tender za odabir privatnog partnera za prigradski prevoz.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE