Ovo će privrednicima uštedeti 100 milijardi dinara

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ovo će privrednicima uštedeti 100 milijardi dinara

  Privrednici će od Nove godine finansijske izveštaje morati da podnose samo u elektronskoj formi sa kvalifikovanim elektronskim potpisom, a to će privredi doneti uštedu od 100 milijardi dinara, kaže Direktor Agencije za privredne registre Zvonko Obradović.

  "Sto milijardi dinara uštede doneće privredi. Biće brže i jeftinije, moglo bi da posluži kao primer drugima. Štedi vreme, živce, šalje poruku da država može kad hoće da organizuje svoj servis", rekao je Obradović za RTS.

  On je rekao i da firme u restrukturiranju donose 77 milijardi dinara gubitka, a da će deo nasleđenih dugova i dalje opterećivati privredu, dodajući da preduzetnici u 95 odsto slučajeva posluju pozitivno.

  Obradović je ocenio da postoje pozitivni pomaci u broju novoosnovanih preduzeća, ali da je potrebno daleko više novih firmi koje će podstaći privredni razvoj.

  "To je jedan trend koji dobija uzlaznu putanju, u ovoj godini je osnovano 2.000 novih preduzeća", rekao je Obradović i dodao da na četiri osnovane privredne firme jedna bude ugašena.

  Prema njegovim rečima, 183 firmi osnovano je u oblasti računarskih programiranja, a oko 200 novoosnovanih preduzeća u oblasti stambene izgradnje.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE