Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Top 10 sajtova za pronalaženje FRILENS POSLOVA

    Sve  je više potražnje za frilenserima, ali poslednjih godina sve je više i onih koji bi hteli da postanu honorarci, koji napuštaju stalne poslove u potrazi za većom zaradom. Ako i vi planirate da u 2016. godini budete frilenser, trebalo bi da znate neke od najvećih „igrača“ na tržištu.

    Podsetimo se i podatka da je Srbija treća u svetu po broju freelancera. U Americi 34% radne snage čine upravo freelanceri.

    Sajt Inc.com donosi vam 10 sajtova na kojima možete pronaći posao za sebe.

    Toptal
    Ovo je jedan od najpoznatijih i najkorišćenijih sajtova trenutno. Toptal povezuje klijente sa mrežom frilensera i dizajnera iz 90 zemalja širom sveta. Servis radi samo za tehničke projekte. Traže se ljudi koji pričaju engleski jezik, i imaju tehničke veštine. Interesantno, Toptal je kompanija koja „daljinski upravlja“ i nema kancelariju nigde na svetu.

    Upwork
    Upwork je gigant i najveća mreža frilens industrije. Poseduje još dva sajta za pronalaženje frilens poslova – oDesk i Elance, i zajedno sa njima ima oko 9 miliona frilensera i mrežu od 1.5 miliona klijenata. Proces biranja kandidata ne radi se preko sajta već se ostavlja poslodavcima.

    99Designs
    Ovaj sajt je samo za dizajnere, ali je poznat među svim ffrilenserima. Politika sajta je takva da klijenti odnosno poslodavci ostavljaju kratak pregled projekta a onda se dizajneri na osnovu toga prijavljuju. Poslodavci biraju najbolju opciju, a dizajner pobednik dobija novac. Dizajner kasnije može da nastavi saradnju sa klijentom. Ovaj sajt ima oko milion dizajnera u svojoj mreži, i preko 100 miliona dolara transakcije između poslodavaca i dizajnera. Ovaj neobični biznis model je nedvosmisleno dobar za kompaniju.

    FlexJobs
    Frilenseri plaćaju ovu platformu, a FlexJobs im zauzvrat daje listu poslova, koje trenutno ima oko 30.000. Frilenseri mogu da apliciraju za ove poslove kroz kontakte koju im daje ovaj sajt. Servis takođe omogućava testiranje veština, savete za pretraživanje poslova, itd.

    Pročitajte i: 9 ključnih saveta za frilensere

    Guru
    Od kada je ovaj sajt lansiran 2001. godine, Guru je obezbedio milion poslova i primio oko 200 miliona dolara. Guru sada ima oko 1.5 miliona frilensera na svojoj platformi. Poslodavci mogu da gledaju portfolio frilensera koji uključuju ranije zarade i ocene ranijih klijenata kao i veštine i iskustvo. 

    Crowded
    Kompanija je osnovana ove godine a platforma ima već oko 11.000 frilensera i oko 400 partnera. Sajt obezbeđuje informacije frilenserima „na upit“ – kao na primer kako da frilenseri pronađu mogućnosti za zapošljavanje. Ne budite iznenađeni ako ovaj sajt postane mnogo veći u 2016. godini na osnovu dosadašnjeg rasta.

    Freelancer
    Freelancer ima oko 17 miliona registrovanih korisnika, ali nisu svi aktivni. Ovaj sajt redovno organizuje takmičenja u kojima poslodavci stavljaju projekte sa novčanom nagradom, a frilenseri logično u tome učestvuju. Ovaj sajt ipak nije za početnike, jer ima izraženu takmičarsku crtu.

    PeoplePerHour
    Ovaj sajt je za sve koji poseduju bilo kakve veštine povezane sa web projektima, uključujući web developere, dizajnere i SEO eksperte. Da bi olakšao ceo proces zapošljavanja, sajt PeoplePerHour nudi alat „WorkStream“ gde se na jednoj lokaciji vrši komunikacija i plaćanje.

    Simply Hired
    Simply Hired nije fokusiran samo na frilens poslove, već nudi oko 6 miliona različitih poslova, 974 vrsta, kroz 700 hiljada jedinstvenih poslodavaca u 24 zemlje. Takođe, sajt ima oko 30 miliona jedinstvenih posetilaca.

    Behance
    Ovaj sajt je odličan za dizajnere (ali ne samo za njih). Poslodavci mogu da vide radove dizajnera, ali i kako drugi reaguju na njihov portfolio. Klijenti plaćaju određenu sumu da bi objavili poslove, ali zauzvrat dobijaju preporuke koga zaposliti. Ova mreža ma oko 5 miliona kreativaca. 

    Foto: Pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE