Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  OPET? Struja poskupljuje i u maju

  Struja će u maju naredne godine poskupeti, kako bi se njena cena uskladila sa tržišnom, a ostavljena je mogućnost dodatnog poskupljenja i 2017. godine, stoji u Memorandumu o razumevanju sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), piše Politika.

  Kako navodi list, u tom Memorandumu stoji i da će se "Železnice Srbije", "Elektroprivreda Srbije", "Putevi Srbije" i "Srbijagas" naredne godine smanjiti broj zaposlenih.

  SEPTEMBAR 2015 – Vučić: Tražio sam od Lagarde da MMF pojača pritisak na nas

  Broj radnih mesta u EPS-u sledeće godine smanjiti za oko 1.000, očekuje se da najviše ljudi ode u penziju, ali i da manji broj dobije otkaze, kao i da se EPS od 1. jula naredne godine transformiše u akcionarsko društvo.

  U Memorandumu se navodi i da je za EPS, kao i za "Srbijagas" u planu poboljšanje naplate i konstatuje se da su glavni generatori dugova bili Metanolsko-sirćetni kombinat, Azotara i Petrohemija, kao i da te kompanije sada ne dobijaju državnu pomoć.

  Do kraja prvog tromesečja 2016, biće završen plan rekonstrukcije "Srbijagasa", a to preduzeće i Ministarstvo energetike postavili su kriterijume za angažovanje nezavisne revizorske kuće, koja bi trebalo da napravi kredibilan finansijski plan, u kome će se precizirati mere za restrukturiranje te kompanije.

  Takođe se navodi da će plan za restrukturiranje "Puteva Srbije" biti donet naredne godine, u saradnji sa Svetskom bankom, dok će "Železnice" broj zaposlenih u 2016. smanjiti za 2.800 ljudi, a planira se i da preduzeće za prevoz robe ne dobija subvencije iz budžeta do januara 2018.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE