Direktori namenskih preduzeća protiv Gašićeve smene

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Direktori namenskih preduzeća protiv Gašićeve smene

  Direktori tri namenska preduzeća apeluju na premijera Aleksandra Vučića da preispita odluku o smeni ministra odbrane Bratislava Gašića, jer su zabrinuti za budućnost namenske proizvodnje.

  Direktori preduzeća Trayal iz Kruševca, Milan Blagojević iz Lučana i Namenska iz Trstenika u otvorenom pismu premijeru su apelovali da preispita odluku o smeni ministra Gašića. U pismu piše da su tri preduzeća zabrinuta zbog toga kako će se Gašićev odlazak odraziti na život zaposlenih, njihovih porodica, a samim tim i na Vojsku.

  Direktor Trayala Miloš Nenezić u svom pismu podseća da je pre svega angažovanjem ministra Gašića, u ovom preduzeću pokrenuta proizvodnja u sve četiri fabrike, koje danas rade 24 sata, sedam dana nedeljno.

  "Posebno nam je značajan doprinos gospodina Gašića u domenu naše dve fabrike namenske prozvodnje gde nam je vraćen status redovnog snabdevača Vojske Srbije koja nam je omogućila tekuće izvozne aranžmane sa SAD, Egiptom i Grčkom, a prave rezultate tek očekujemo", između ostalog se navodi u pismu.

  Iz lučanskog preduzeća Milan Blagojević poručuju da su zabrinuti jer će se izgubiti mnogo vremena na upoznavanju sa novim ministrom. Novi proizvodi, kažu, i osavremenjavanje namenske proizvodnje ne mogu da čekaju politička prestrojavanja.

  "Gašić se posebno angažovao na rešavanju problema konverzije dugovanja privrednih društava, na novim investicijama i uvođenju novih tehnologija. Više puta je obišao namenske kapacitete nego ijedan drugi ministar u poslednjih 10 godina, piše u pismu koje su potpisali direktor Radoš Milovanović i predsednik Sindikata Zoran Babić.

  Iz Namenske u Trsteniku fabrike, koju je Gašić posetio kada je dao izjavu zbog koje će biti smenjen, poručuju da ne žele da umanje njegovu odgovornost zbog toga, ali istovremeno ukazuju na profesionalni odnos koji je Gašić imao prema poslu i na rezultate zajedničkih aktivnosti.

  „Poseta ministra predstavljala je direktnu podršku naporima poslovodstva i zaposlenih da se istraje na sprovođenju mera revitalizacije i finansijske konsolidacije, kao i jasan signal da se može računati na podršku Vlade Srbije”, stoji u pismu čiji su potpisnici direktor Anđelka Atanasković i predsednik Sindikata Nebojša Nedeljković.

  Premijer Vučić je, međutim, u sredu novinarima u Domu Vojske rekao da još nije odlučio da li će Gašić biti smenjen ili će podneti ostavku, ali da sigurno više neće biti ministar.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE