Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Amerikanci pronašli još zlata kod Bora

  U rejonu "Čukaru peki" kod Bora američka rudarska korporacija "Freeport McMoRan" u saradnji sa kanadskom kompanijom "Reservoar Minerals" pronašli su nova ležišta bakra i zlata, koja su do sada najbogatija tim metalima, pišu današnje Večernje novosti.

  Kako se navodi, otkriven je sloj rude "debljine" 186 metara u kome je sadržaj bakra 8,02 odsto i zlata od 4,44 grama po toni, dok je u drugom sloju debljine 131 metar otkriven resurs od 10,03 odsto crvenog i 5,45 grama po toni plemenitog metala.

  Predsednik kanadske kompanije "Reservoar minerals" Simon Ingram rekao je da se istraživanja nastavljaju i da je na terenu još "šest bušećih garnitura".

  "Raduju nas ovi rezultati", rekao je Ingram.

  Predstavnici "Freeporta" procenili su da se investicija otvaranja rudnika bakra i zlata u okolini Bora kreće u rasponu od nekoliko stotina miliona do pet milijari dolarara.

  Ipak, neophodna su brojna geološka istraživanja kako bi se donela odluka o realizaciji takvog projekta.

  Cena zlata pala je na najniži nivo za poslednjih pet godina, jer su porasli izgledi da će američka Uprava federalnih rezervi u decembru podići kamatne stope, javila je ranije njujorška agencija Bloomberg.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE