Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    PROTEST NOVINARA: Poziv na bojkot Gašića i `dalekovidi` Marko Somborac

    Novinari redakcija domaćih medija i predstavnici novinskih udruženja protestovali su ispred zgrade Vlade Srbije, zbog izjave ministra odbrane Bratislava Gašića u kojoj je uvredio novinarku TV B92 i sve žene.

    Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašin Obradović pozvao je novinare da bojkutuju konferenciju za štampu koju je Gašić sazvao za utorak, ističući da je to način da se pokaže solidarnost i da se pokrene borba za dostojanstvo profesije.

    "Svima kojima je stalo do časti, molim vas da bojkotujete konferenciju za medije. To je naš odgovor njemu, sve dok ne bude zvanično smenjen", apelovao je Obradović.

    >>>>Vučić: Gašić ne može da ostane ministar

    "Mi smo se okupili i da bismo postavili pitanje kako smo uopšte došli u situaciju da nam jedan političar izgovori takve reči i vređa koleginicu na jedan prizeman način koji do sada nije zabeležen", rekao je Obradović. Ovo je najniži nivo slobode medija i uopšte pristojnosti koji smo doživeli u proteklih 20 godina, smatra on.

    Obradović je ukazao i da se u Srbiji sve više smanjuje prostor za kritičku reč i da nestaju važne emisije. Voditelj Zoran Kesić je rekao da bi novinari kada čuju uvrede i seksističke izjave trebalo da u znak protesta prestanu da uzimaju izjave od takvih funkcionera.

    Novinar Dragoljub Petrović je ocenio da je vređanje novinarke pokazalo još jednom da vlast ima neprijateljski odnos prema novinarima, a karikaturista Marko Somborac je pozvao novinare da, uprkos problemima, nastave da pitaju predstavnike vlasti o temama koje su u interesu javnosti, navodeći kao primer poslovanje Air Serbia i trošenje novca iz državnog budžeta.

    Foto: twitter

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE