Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Južnoafrička kompanija preuzela deo MPC Properties

  Investiciona kompanija „Atterbury Europe“ preuzela je trećinu udela jedne od najvećih srpskih firmi za razvoj nekretnina, „MPC Properties“, a zajedničko preduzeće osnovalo je fond za izgradnju tržnih centara u Srbiji, kao u drugim zemljama Balkana, saopšteno je na sajtu ove kompanije.

  Portfolio zajedničkog preduzeća sastoji se od sedam tržnih centara u Srbiji, i procenjen je na 259 mil EUR.

  Kako je izjavio Louis van der Watt generalni direktor kompanije „Atterbury Group“, cilj novoformiranog partnerstva je izgradnja maloprodajnih kompleksa širom centralne i istočne Evrope, a prioritet su tržišta u razvoju, kao što je Srbija.

  Prema njegovim rečima, potražnja za maloprodajnim prostorom u Srbiji nadmašuje nivo trenutne ponude, te je stoga srpsko tržište idealno za ulaganje u tržne centre.

  Kompanije „Atterbury Europe“ i „MPC Properties“ vlasnici su četiri manja šoping mola u Beogradu, kao i dva u Subotici, a glavni projekat im je najveći prestonički tržni centar „Ušće“.

  Budući da planiraju rapidnu ekspanziju ovog portfolia, kompanije su osnovale zajednički razvojni fond, u kome imaju po 50% udela.

  Kako je navedeno, poslovna strategija kompanije „Atterbury Europe“ je ulaganje u tržne centara, u saradnji sa lokalnim investicionim partnerima, a pruzimanje udela u „MPC Properties“ jedna je od većih akvizicija ove firme u Evropi.

  Južnoafrička kompanija za razvoj nekretnina „Atterbury Group“ je 2014. godine osnovala „Atterbury Europe“ u saradnji sa stranim partnerima, a u cilju proširenja poslovanja na tržišta centralne i istočne Evrope.

  Grupacija se bavi izgradnjom maloprodajnog, stambenog, industrijskog i poslovnog prostora, kao i upravljanjem i izdavanjem nekretnina, a posluje i preko investicionog fond „Attacq“, koji je formirala 2005. godine.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE