Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Arianna Huffington daje odličan odgovor: Zašto 3 od 4 startupa propadne

    Arianna Huffington, osnivačica Huffington Post-a, želi da pretanete da više pažnje posvećujete vašem pametnom telefonu nego sopstvenom telu. “Osnaživanje sebe i stavljanje sopstvenog bića na prvo mesto nije sebično, nego mudro,” rekla je publici koju su činili preduzetnici i vlasnici malih biznisa na samitu “American Made Awards” u Njujorku.

    Dve godine nakon što je osnovala Huffington Post, 2007. godine, kolapsirala je zbog iscrljenosti i nespavanja, a kao posledica toga slomila je jagodičnu kost, piše Business Insider. Ova nezgoda dovela je ovu bogatašicu do toga da shvati koji je njen prioritet u životu, i započne rat protiv kulture opsednute tehnologijom.

    Kladim se da svako u ovoj prostoriji tačno zna koliko mu je prazna baterija,” rekla je i dodala: “I sigurno potajno merkate mesto gde ćete je kasnije napuniti.

    Pogledajte i: Omiljeni hobi Arianne Huffington

    Huffington ubedljivo tvrdi da više spavanja jeste najvažnija stvar koju preduzetnici mogu da urade za svoj startup. “Postoji iluzija da su sagorevanje na poslu i manjak sna put do uspeha. Ali, činjenica je da tri od četiri startupa propadne. Vidite li povezanost?” objasnila je.

    Isključite sve uređaje 30 minuta pre nego što odete na spavanje, i polako ih izbacujte iz svoje spavaće sobe,” rekla je Huffington i dodala: “Ako su vam uređaju nadohvat ruke, lakše padate u iskušenje da proveravate mejlove usred noći. Kada se probudite, neka vam bude navika da ne posezate za uređajem.” Ona dozvoljava sebi da ujutru misli na sve stvari na kojima je zahvalna što ima u životu. Ovakav koncept njenog jutarnjeg rituala pokazuje da ono što želite od sebe treba uvek da bude važnije od toga šta svet želi od vas.

    Pravila sam kardinalne greške u Huffingtonu kada sam bila umorna. Želela sam samo da precrtam nešto sa svoje liste, a ingorisala sam važne signale,” priznala je Arianna. “Kada sam neispavana, razdražljivija sam i olako odbacujem izazove.”

    Foto: Youtube/Printscreen

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE