Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Antić: Nemamo najavu o redukciji ruskog gasa

    Vlada Srbije nema najavu da će doći do bilo kakvih redukcija u snabdevanju Srbije gasom, izjavio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, povodom obustave isporuke gasa ruskog Gazproma Ukrajini.

    Kako je saopštilo Ministarstvo energetike, Antić je sa premijerom Aleksandrom Vučićem, sa kojim boravi u zvaničnoj poseti Kini, u više navrata razmatrao sva aktuelna dešavanja u vezi sa snabdevanjem gasom.

    "Vlada Srbije i resorno ministarstvo sa punom pažnjom prate situaciju. Od Gazproma u ovom trenutku nemamo nikakvu najavu da će doći do bilo kakvih redukcija, odnosno poremećaja u snabdevanju gasom", kazao je Antić i dodao da sa ruskim partnerima postoji čvrst ugovor o snabdevanju gasom.

    Prema njegovim rečima, Srbijagas je potpuno spreman za predstojeću sezonu, a skladište Banatski dvor je "u potpunosti puno".

    Šef Gasproma Alexey Miller izjavio je da je ta ruska kompanija obustavila jutros isporuke gasa Ukrajini, do dobijanja novog avansa. Oko 15 odsto gasa koji se koristi u Evropi prelazi preko ukrajinske teritorije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE