Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kako da stvorite EUREKA momenat

    Ovaj momenat u psihologiji poznatiji kao ’Aha’ trenutak često se pripisuje isključivo genijima kao što je Ajnštajn, a zapravo ih imamo svi. To ne znači naravno da ćemo svi postaviti Teoriju relativiteta, ali ko zna…

    Eureka dolazi sa novom idejom i povezivanjem stvari u vašem mozgu. Sve počinje od znanja i informacija. Zato ćete često čuti da uspešni ljudi i milijarderi savetuju da čitate što više. Kada imate znanje onda možete da ga pustite da se povezuje i dela u vašem mozgu. Da biste to uradili potrebno je da se opustite i pustite vaš um da radi, navodi Ideapod.

    Evo kako izgleda ovaj moždani proces:

    1. korak – Napunite mozak znanjem i informacijama o problemu koji želite da rešite. Ovo je sirovi materijal koji je spreman za dalju odbadu u procesu stvaranja ideja.

    2. korak – Podsvesno pokušavate različite kombinacije razmišljanja koje se baziraju na materijalu kojim ste ih nahranili.

    3. korak – Sticajem srećnih okolnosti, u formi spoljnih stimulansa pojavljuje se imput koji vam pomaže da se uhvatite u koštac sa svojim izazovom.

    4. korak – Vaš mozak stvara ideju velike vrednosti na osnovu znanja kojim ste ga napunili uz stimulus srećnih okolnosti.

    Dakle, ono što je potrebno jeste da radite na sebi, da razmišljate šire i da stalno hranite svoj mozak kako bi se horizonti otvarali. Ovo vam se do sada dešavalo bezbroj puta, a da toga niste ni bili svesni. To vam se isto može desiti u veoma bitnoj sitaciji kada gradite svoj put ka uspehu. Ono što je potrebno jeste učenje i posvećivanje vremena na opuštanju kako bi mozak mogao da se posveti problemu.

    Foto: pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE