Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kako je Metalac `preživeo` Rusiju?

    Metalac grupa zabeležila je veliki pad na ruskom tržištu, ali je uspela da ga nadomesti na drugim tržištima u inostranstvu i većim angažovanjem u zemlji, izjavio je predsednik Metalac grupe Dragoljub Vukadinović.

    "Metalac je zabeležio pad izvoza u Rusiji sa nekadašnjih 7,5 miliona evra na 2,5 miliona evra koliko će iznositi u ovoj godini, a lani je dodatno izgubio oko milion evra na kursnim razlikama”, kazao je Vukadinović na konferenciji za novinare na beogradskoj berzi.

    “Ovaj gubitak prihoda iz Rusije ove godine je u velikoj meri nadomešten na drugim tržištima, te će zbirni izvozni rezultat biti samo milion evra slabiji", istakao je Vukadinović.

    On je takođe napomenuo da ova kompanija beleži rast prodaje na domaćem tržištu na kojem tokom cele godine Metalac sprovodi razne akcije sa hipermarketima, te da će ukupan rezultat kompanije biti bolji nego prošle godine.

    Metalac, čiji se kontrolni paket akcija nalazi u rukama menadžmenta i zaposlenih, u proteklih nekoliko meseci se nalaze u fokusu portfeljnih investitora na Beogradskoj berzi, a od početka godine beleže rast vrednosti od 4,5 odsto.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE