Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Generalni sekretar NATO žali za civilnim žrtvama bombardovanja 1999.

    Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao je u Beogradu da Alijansa žali za svakim izgubljenim životom civila u bombardovanju SRJ 1999. godine.

    Kako je rekao u Beogradu, prošlo je više godina prošlo od poslednje posete generalnog sekretara NATO Srbiji i dodao da zna da postoje "snažna osećanja" u Srbiji u vezi vojne alijanse.

    "Naša intervencija 1999. nije bila protiv sprskog naroda, već se radilo o zaustavljanju neprihvatljivih radnji Miloševićevog režima. Intervencija NATO okončala je više godine ratova na Balkanu. Tokom intervencije smo preduzeli sve da sprećimo gubitak nevinih života, i svaki izgubljeni život civila bio je tragedija za čim duboko žalimo", podvukao je Stoltenberg.’

    On je izjavio saučešće porodicama na obe strane sukoba i svima koji su izgubili voljene.

    "Danas sam ovde u vezi novog početka odnosa NATO i Srbije. Ovo je za nas važnije nego ikada jer smo suočeni sam mnogim zajedničkim izazovima", naglasio je Stoltenberg ističući da je saradnja od obostrane koristi.

    On je podsetio da plan partnerstva nudi mnoge mogućnosti saradnje i da je NATO spreman da pokrene novi fond da pomogne Srbiji da uništi 200 tona viška municije.

    Stoltenberg je ponovivši da je saradnja korisna za obe strane, rekao da je naučio koliko su bliski odnosi građana u Norveškoj i Srbiji i da oseća ličnu povezanost sa Srbijom.

    On je podsetio da je proveo detinjstvo u Beogradu, gde je pojeo prvi sladoled na Kalemegdanu i igrao s vršnjacima "ringe ringe raja".

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE