Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  8 NEPROCENJIVIH saveta modnog genijalca YVESA SAINTA LAURENTA

  Modni anarhista i feminista Yves Saint Laurent oblači svoje muze u smoking, pantalone i prozirne bluze. On je izmislio trapezastu suknju i “safari” stil; uveo je rolke i “military” stil u modu. Njegova odeća čini da se žene osećaju slobodnije i sigurnije u sebe, kao i da budu svesne da privlačnost ne dolazi samo kada obuku duboki dekolte ili jako usku bluzu.

  Sajt Bright Side donosi osam modnih saveta ovog genijalnog i modnog eksperta, koji mogu da koriste svima koji cene svoj izgled.

  Da bi izgledala lepo, ženi je potreban crni džemper, prava crna suknja i muškarac da je voli.
  Laurent je verovao da je crna boja trijumf elegancije. Ovaj dizajner je uspeo da crnu koja se retko nosi pretvori u onu koja se nosi svakog dana.

  Čak i najprefinjenijem ruhu potrebno je nekoliko kapi parfema. To je ono što dodaje osećaj savršenstva i daje određenu količinu šarma i prefinjenosti.
  Saint Laurent nije bio fan velikog nakita. Njegov omiljeni modni “nakit” bio je par naočara koje imaju veliki crni ram. Preporučivao je da se odeća kompletira naočarima, a iskreno je verovao da parfem koji se ističe može da istakne nečiji stil bolje od bilo kog komada nakita.

  Često kažem da žalim što nisam izumeo farmerke.
  Potpuno je obožavao farmerke. “Farmerke imaju izraz, skromnost, seksipil, jednostavnost, a nadam se da sve to ima i moja odeća. Nemojte da se plašite da nosite farmerke koje vam odlično pristaju  svakog dana – ništa tako univerzalno privlačno nije izmišljeno.

  Ženske pantalone bi treba da budu ženstvene, trebalo bi da joj stoje tako da ili sakriju ili naglase ono što ne bi, odnosno što bi trebalo.
  Yves Saint Laurent bio je jedan od prvih dizajnera koji je komade rezrevisane za muškarce stavljao na raspolaganje i ženama. Dugo je pokušavao da ubedi svet da je ženama u pantalonama lepa – ali samo u onim koji joj pristaju perfektno.  Dizajner je predlagao kombinovanje pantalona sa delikatnom svilenom bluzom, koja bi dodatno naglašavala ženstvenost. (Svilene bluze u ovom periodu ponovo su u modi.)

  Moda dođe i prođe ali stil je večan.
  “Bukvalno me fizički boli kada vidim ženu koja je žrtva mode,” rekao je jednom slavni Laurent. Svakodnevni život nije isto što i revija mode. Individualni stil trebalo bi da bude obojen nečijim karakteristikama; Individualni stil bi trebalo da istakne nečije prednosti a sakriva mane, a ne da slepo prati modne trendove.

  Zaista divna haljina je elegantna samo onda kada ne može da se obuče dvaput.
  Saint Laurent savetovao je ljude da ne štede novac na odeću koju planiraju da nose na veoma posebnom događaju. Osećaj da vam je udobno i da izgledate najbolje što možete zlatna su pravila.

  Ženina najlepša šminka jeste njena strast. Ali kozmetika je lakša da se kupi.
  Poznata je njegova izjava: Najlepša odeća koju žena može da obuče jesu ruke muškarca kojeg voli. Ali za one koje nisu imale sreću da pronađu takvo blago još uvek, ja sam tu.” Pravilno izabrana garderoba i lična nega, po njegovom mišljenju, dve su stvari koje vode do prave, dugovečne ljubavi.

  Tokom godina naučio sam da je najbitnije za suknju – žena koja je nosi.
  Veliki fan umetnosti u svim njenim formama, čovek koji je ujedinio francusku modu i svetski film, Saint Laurent je verovao da je važno ne samo nositi odeću, već biti svoj, i ciljati za savršenstvom – “Odeća mora da bude podređena ličnosti žene, a ne obrnuto.”

  Foto: YVS fotografi/Backstagetales.com

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE