Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Amerikanci nude milijardu i po za Telekom?

    List Danas objavio je da je američki investicioni fond Colbeck Capital Management dostavio najvišu ponudu za kupovinu 58 odsto Telekoma Srbija.

    Amerikanci, kako se navodi, za Telekom nude 1,47 milijardi evra, što je prema izvorima lista Danas iz SAD, za oko 170 miliona evra više od sledeće ponude po visini.

    Colbeck bi kupovinu Telekoma finansirao uz pomoć Deutsche banke, Morgan Stenley i Raiffeisen Bank Internationala, precizira Danas.

    Zamenik glavnog i odgovornog urednika Novog magazina Mijat Lakićević izjavio je tim povodom za N1 da je ponuda američkog investicionog fonda, koja se pominje u medijima, „bolja nego što se očekivalo“.

    On kaže da Srbija teorijski može dobro da upravlja Telekomom, ali “kad vidimo kakva je naša država, to ne može nikako“. “Sutra kada bi mogao da bude kao norveški Telenor, pa da ga prodamo, to nije realno. Srbija nije Norveška. Srbija neće biti takva bar još pet godina, a Telekom gubi tržište, njegov udeo pada, slabi, i njegova vrednost slabi“, upozorava Lakićević.

    Ranije je objavljeno da je za Telekom stiglo šest ponuda, a ministar privrede Srbije Željko Sertić taj podatak ocenio je kao dobar znak.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE