Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    UNS: Zaposlene u Tanjugu zvali sinoć da im kažu da ne dolaze na posao

    Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je danas da je pravna služba Novinske agencije Tanjug do kasno u ponedeljak uveče pozivala zaposlene da im kaže da više ne dolaze na posao, što za advokata UNS-a nema značaj jer moraju postojati pisane odluke.

    U saopštenju, UNS je dodao da je do kasno sinoć pravna služba Tanjuga pozivala zaposlene – jednima da saopšti da od danas "ne moraju da dolaze na posao", drugima da dođu da potpišu ugovore o raskidu radnog odnosa, dok su treći od urednika deska obavšteni da "ne moraju da dolaze na posao ukoliko ih niko ne bude pozvao".

    Na pitanje koje su zaposleni uputili advokatu UNS-a Zoranu Lakićeviću – da li treba da dolaze na posao, jer je nekima rečeno da ne moraju do poziva, Lakićević je rekao da "usmeni nalozi lica koje nije zakonom ovlašćeno da zastupa firmu ne mogu imati značaj, a nedolazak na posao je teška povreda radne obaveze koja može za posledicu imati otkaz".

    "Moraju postojati pisane odluke prema kojima će zaposleni moći da se odrede", rekao je Lakićević.

    UNS je dodao da je pravna služba Tanjuga zaposlenima rekla da rešenja o raskidu ugovora još nisu spremna.

    U saopštenju, UNS je naveo da nezvanično saznaje da je predsednik Sindikata novinara Srbije u Tanjugu Mirko Dragišić juče zaposlenima prvo saopštio da je "Tanjug ugašen 31. oktobra i da će svi – od direktora do portira, dobiti otkaze, otpremnine i biti upućeni na tržište rada".

    Prema UNS-u, Dragišić je potom na sastanku sindikata rekao da "Tanjug ne sme da izgubi ugovore", pa će jedan broj ljudi nastaviti da radi po ugovoru o delu, kako bi obaveze prema pretplatnicima bile izvršene.

    "Ako je izvesno da se Tanjug gasi, još uvek nije poznato da li Vlada namerava da osnuje novu agenciju ili informativnu službu u kojoj bi radio izvestan broj", navodi se u saopštenju i dodaje da je o tome, kako UNS saznaje, juče u Tanjugu bilo reči, a na osnovu informacija navodno dobijenih iz Vlade Srbije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE