Najbolji poslovi za one koji ne vole rad sa ljudima

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Najbolji poslovi za one koji ne vole rad sa ljudima

  Koji god posao da radite, neizbežno dolazite u kontakt sa ljudima. Međutim, postoje poslovi na kojima minimalno komunicirate sa ljudima. Ako vam takav rad prija, onda su ovo najbolji poslovi za vas

  Poslovi koji se tiču životinja – pčelarstvo, stočarstvo, lov i ribolov

  Postoje poslovi koji se tiču uzgoja životinja i koji poslednjih godina počinju da se promovišu. Sigurno ste čuli za mlade i obrazovane ljude koji napuštaju gradsku vrevu i gužvu i odlaze na selo da uzgajaju životinje. Na primer, proizvodi od  kozjeg mleka neverovatno su zdravi, i isplativo je praviti ih.

  S druge strane, lov i ribolov vrlo su relaksirajući, i takođe ima minimalno kontakta sa ljudima.  Poljoprivrednici

  Uzgajanje lešnika i oraha može da bude prilično unosan posao. Međutim, poljoprivreda obuhvata uzgoj različitih kultura, i nije nimalo laka. Nema ljudi da prouzrokuju stres, ali poljoprivrednici zavise od mnogih faktora na koje ne mogu da utiču.

  Ekonomisti, računovođe
  Ovakve profesije češće dolaze u kontakt sa digitronima, novcem, računarima nego sa ljudima. Sprovode istraživanja, prave izveštaje, rade proračune… Ukratko brojevi i planovi u prvom planu.

  Programeri
  Kao što ste i sami primetili, većina programera mnogo se bolje snalazi u svetu kompjutera nego u društvu. Prema programerima vladaju predrasude da su asocijalni, i da se teško s njima komunicira. U svakom slučaju, ako volite jasne procedure, a računare imate u malom prstu, onda je ovo pravi poziv za vas.

  Pisci
  Mnogi pisci, dok rade na nekom svom delu, izoluju se po nekoliko nedelja pa i meseci od društvenog života. Iako je kontakt sa ljudima, kao i promišljanje odnosa sa drugima bitno za stvaranje nekog dela u glavi, kod samog kreiranja bitno je da se pisac koncentriše i „odstrani“ sve suvišno što mu skreće pažnju.

  „Ručni radovi“ – obućari, krojači, dizajneri…
  Štrikanje, šivenje, krojenje, pravljenje nakita za prodaju ili izložbu. Ovakve profesije dolaze u kontakt sa ljudima, ali ne toliko često koliko sa iglama, perlicama, različitim materijalima.

  Noćni čuvar
  Ovakva vrsta posla uglavnom ne zahteva kontakt ni sa kim. Ako volite da bude sami tokom radnog vremena, onda je ovo idealna profesija za vas. Naravno, u obzir dolaze samo muškarci.

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE