Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sertić: 2016. biće godina preduzetništva

  Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas da će Vlada Srbije 2016. godinu proglasiti godinom preduzetništva i doneti zakonsku regulativu koja će olakšati razvoj i poslovanje, pre svega, malih i srednjih preduzeća.

  Sertić je, otvarajući Beogradski investicioni forum (Belgrade Venture Forum) kome prisustvuje i 70 potencijalnih stranih investitora, rekao da Vlada, sva ministarstva, gadovi i opštine rade na rešavajnu pitanja finansiranja malih i srednjih preduzeća, kako bi se unapredili njihovi nedovoljno razvijeni potencijali.

  Ministar je uputio poziv investitorima da pomognu razvoj malih i srednjih kompanija na načine različite od bankarskog finansiranja i tako doprinesu da se Srbija više okrene ka preduzetništvu.

  „Malim i srednjim preduzećima koja imaju perspektivu možete da pomognete, a vlada i Ministarstvo privrede biće uvek i uz vas. Pomoći će vam da kompanije učinite boljim, snažnijim i zaradite više novca, jer će tako i država imati koristiti i biti jača“, rekao je Sertić.

  Ministar je podsetio da je vlada ove godine ušla u teške reforme kako bi „sredila neke teške stvari koje opterećuju tržište ekonomije u Srbiji“ i stvorila mogućnost za veća ulaganja.

  Kao značajno i za Srbiju i investitore, Sertić je naveo nastavak procesa privatizacije i izjednačavanje privatnog i javnog sektora, jer će, kako je dodao, sve to omogućiti bolje poslovno okruženje.

  Četvrti po redu Belgrade Venture Forum, najveći forum investicija i inovacija u jugoistočnoj Evropi, do 14. novembra biće prilika da se 30 inovativnih kompanija u oblasti IT predstave investitorima koji raspolažu kapitalom vrednim milijardu evra.

  Skup će okupiti predstavnike oko 700 domaćih i stanih kompanija.

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE