Štrajk Lufthanse pogađa i putnike iz Srbije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Štrajk Lufthanse pogađa i putnike iz Srbije

  Aviokompanija Lufthansa saopštila je da će zbog štrajka letačkog osoblja na tri nemačka aerodroma danas biti otkazano 929 domaćih i međunarodnih letova i da će to pogoditi 113.000 putnika.

  Kako Beti rečeno u agencijama u Srbiji, putnici iz Srbije su i danas pogođeni otkazivanjem letova kompanije Lufthansa, a informacije o otkazivanim letovima poznate su otprilike dan unapred.

  O statusu leta, putnici mogu dobiti u izabranoj avio-kompaniji dok sve informacije o redu letenja mogu dobiti u Službi informacija na broj telefona 209 4444 ili putem internet prezentacije www.beg.aero.

  Sindikat kabinskog osoblja UFO pozvao je članove danas na štrajk od 4.30 ujutru do 11.00 uveče u Frankfurtu i Dizeldorfu, i do ponoći u Minhenu, preneo je AP.

  Štrajk je počeo u petak, s pauzom u nedelju, i očekuje se da će trajati celu nedelju, s tim što se menjaju aerodromi na kojima se odvija.

  Sindikat želi da obezbedi otpremnine za 19.000 članova ukoliko odu u prevremenu penziju u sklopu spora oko ugovora sa Lufthansom koja pokušava da smanji troškove.

  Štrajkovi ne utiču na filijale Lufthanse poput Eurowings, Germanwings, Swiss i Austrian Airlines, navodi AP.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE