Stančići od 8.000 evra

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Stančići od 8.000 evra

  Ako niste mnogo zahtevni, a želite da se skućite, za vas su pravi izbor takozvani "mini" stanovi, odnosno stančići površine manje od 20 kvadratnih metara, čija cena ne prelazi visinu učešća za nekretninu koju biste kupili na kredit.

  Kod nas su retka pojava, ali je na zapadu, na primer u Francuskoj, ova pojava veoma rasprostranjena, jer cena kvadrata u Parizu dostiže i neverovatnih 40.000 evra.

  Kod nas je situacija drugačija, ali recimo novac koji biste u Beogradu potrošili za učešće za stan, možete da usmerite u kupovinu mini stana, a ako umete da organizujete svoj životni prostor u takvom stančiću možete smestiti sve što vam je potrebno za život.

  Mali stanovi mogu da budu veoma lepi ako imate dovoljno mašte, vremena i volje da ih lepo sredite. Tako stan manji od 20 kvadrata, pa i onaj koji ima tek 10 kvadratnih metara, može da bude prostor u koji ćete moći sve da smestite. A najbolje od svega je što, novac koji vam je potreban za takav stan, čak i u centru Beograda, mahom ne prelazi 10.000 evra.

  Beograd, Novi Sad, Niš, Jagodina…

  U ponudi, primera radi, možete naći mini stan u Novom Sadu za svega 7.000 evra. Poređenja radi, toliko novca, potrebno vam je samo za učešće za kredit za stan od 35 kvadrata u Beogradu.

  Ovakvom investicijom, mogli biste da dobijete stan od 15 kvadrata, koji je odmah useljiv, ima TA grejanje, garažu i interfon, a reč je o novogradnji. Kako je naznačeno u oglasu, ova garsonjera je uknjižena, dvorišna, a stan ne zahteva veća ulaganja.

  U Novom Sadu je u ponudi i mini stan od 12 kvadrata, cena – 8.500 evra. Reč je o nekretnini u centralnoj novosadskoj lokaciji, koja je uknjižena, ima telefon, garažu, odmah je useljiva, grejanje je TA.

  Ponuda mini stanova je raznovrsna i u prestonici. Tako, recimo, u ponudi je mini stan od 12 kvadrata u Beogradu, na Karaburmi, po ceni od 8.000 evra. Stan je uknjižen, ima telefon, TA grejanje.

  U Zemun polju, recimo, možete za iste pare da kupite nešto veći stančić – od 16 kvadrata. Stan je u suterenu, renoviran, a ima telefon, kablovsku, internet… Kako je navedeno u oglasu "garsonjera u suturenu, komplet sređena i sa urednom dokumenatacijom za legalizaciju".

  U Nišu, za 7.000 evra može da se kupi mini stan od 18 kvadrata. Reč je o delu grada Pantelej, a stan je stara gradnja, uknjižen, odmah useljiv i u prizemlju. Vlasnik navodi da je reč o kući koja se sastoji iz dve garsonjere, od 22 i 18 kvadrata. Veća košta 9.900 evra, a dokumentacija je, tvrdi on, uredna.

  I Jagodina ima mini stanove. Tako jedan na Koloniji od 18 kvadratnih metara, košta 8.200 evra. Garsonjera je kompletno renovirana, ima hodnik, kupatilo, sobu, izdvojenu kuhinju. I sve to u 18 kvadrata.

  Sobe po konceptu "švajcarskog noža"

  U Francuskoj je pre nekoliko godina predstavljen projekat "Kitoko studia", koji je nazvan "devojačka soba" sa ciljem da pokaže da se od najmanjeg prostora može izvući mnogo.

  Tako su recimo, te sobe u Parizu, skockane, kako su dizajneri naveli, po konceptu "švajcarskog noža" – imate mnogo delova koji se izvlače i uvlače, čime se štedi prostor.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE