Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučić kritikovao Tasovca zbog gašenja Tanjuga

    Premijer Aleksandar Vučić rekao je na sednici vlade po povratku iz Sarajeva da je razočaran onim što se dogodilo sa Tanjugom i oštro kritikovao ministra kulture i informisanja Ivana Tasovca zbog odluke o  gašenju Agencije, saznaje Tanjug.

    "Hoću zbog stenograma i istorije da kažem koliko sam razočaran onim što se desilo oko Tanjuga", rekao je premijer obraćajući se direktno ministru Tasovcu.

    "Hoću zbog stenograma i istorije da kažem da sam bio protiv gašenja Tanjuga", kazao je premijer i istakao:

    "Ti i Saša Mirković ste me ubeđivali da je to važno, potrebno i reformski".

    "Tražio si da ne ideš u Sarajevo kako bi ostao ovde da braniš i obrazložiš odluku. Noćas sam gledao vesti, nigde te nisam video, samo sam čuo nemušto objašnjenje Saše Mirkovića (pogledajte dole), gde se poziva na tačku 141. pa ne razumem tačno zašto nisi išao u Sarajevo", naveo je predsednik Vlade Srbije.

    Premijer Vučić je članovima vlade poručio:

    "Oni koji neće da budu u vladi, oni koji su samostalni strelci, oni koji neće da budu deo tima, i da idu negde sa vladom, zato što nisu u prvom planu, a rezultati su im nevidljivi, a to se sad ne odnosi na tebe Tasovac, njih molim da se tako ne ponašaju. Jasno vam je da vas neću moliti nizašta".

    "Iako sam ja bio protiv gašenja Tanjuga, a ti Tasovac za…. Ti Tasovac nisi podmetnuo svoja leđa, podmetnuo si moja leđa, kao i obično", zaključio je premijer.

    Mirković: Beta i FoNet su sasvim dovoljne

    Novinska agencija Tanjug prestaje da postoji, njenim zaposlenima će biti isplaćene otpremnine, izjavio je državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja Saša Mirković i istakao da su neosnovane tvrdnje da je Tanjug ugašen, kako bi otpočela da radi nova agencija pri Vladi Srbije.

    Mirković je dodao i da su dve novinske agencije, Beta i FoNet, dovoljne za tržište Srbije.

    "U skladu sa Zakonom o informisanju i medijima, Vlada Srbije donela je Odluku o pravnim posledicama prestanka Javnog preduzeća novinske agencije Tanjug", navodi B92.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE