Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučić od Bajatovića traži da vrati bonuse ili…

    Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović moraće da vrati 75 miliona dinara, koje je svojim radnicima podelio u oktobru u vidu bonusa, a to od njega zahteva i sam premijer Aleksandar Vučić, pišu Novosti.

    Svaki ček od 62.000 dinara, koji je Bajatović svojim radnicima podelio u oktobru, moraće da vrati u kasu Srbijagasa.

    To je od prvog čoveka Srbijagasa zatražio njegov Nadzorni odbor, a direktnu naredbu da ponovo napuni firmin budžet dobio je i od premijera Vučića, koji mu je čak zapretio i smenom ako ne vrati pare, saznaju Novosti.

    Da je Bajatović ovoga puta preterao sa finansijskim rasipanjem iako vodi gubitašku firmu, govori i činjenica da je iz kabineta premijera stigla "packa" zbog podele ukupno 75 miliona dinara radnicima Srbijagasa povodom desetog rođendana ove kompanije. Vučić je Bajatoviću naredio da novac vrati "kako zna i ume".

    Isto su tražili i članovi NO Srbijagasa. Zatražili smo od Bajatovića na sednici da pronađe rešenje za izgubljeni novac koji je nelegalno podeljen. Problem će se rešiti samo ako direktor sam vrati sredstva, kaže jedan od nezavisnih članova Odbora Zoran Janković.

    Na opasku da je NO Srbijagasa već potpisao dozvolu da se radnicima firme uruče nagrade zbog jubileja, Janković kaže da su "parafe" stavili na odluku da se nagrade oni koji pune 10, 20 ili 30 godina staža, a Bajatović je tu odluku preinačio i svima podelio novac.

    Bajatović je odluku o jubilarnim nagradama uz pomoć svoje pravne službe preformulisao i svima isplatio bonus, kaže Janković. Ne možemo da tražimo od zaposlenih da vrate iznos koji su već dobili i potrošili, ali je možda rešenje da ga vraćaju u ratama. Bajatović će morati to da reši.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE