Ovo je najveća LAŽ u savremenom poslovanju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ovo je najveća LAŽ u savremenom poslovanju

  Jedan od osnivača poslovne mreže LinkedIn Reid Hoffman, otkriva najveću laž koju poslodavac najčešće govori vama – a i vi njemu. Radi se o "fundamentalnoj nepovezanosti" u poslovnom svetu, odnosno o manjku sigurnosti.

  On je to objasnio ovako: Vaš menadžer vam želi dobrodošlicu u “porodicu”. Kaže vam da se nada da ćete u firmi provesti mnogo godina. Vi mu uzvraćate komplimente i uveravate ga da uopšte nemate nameru da napustite kompaniju. Ali, odete do HR odeljenja, gde saznate da ćete imati probni period od 90 dana. Pročitate ugovor i saznate da nakon tih 90 dana možete biti otpušeni bilo kad, prenosi Independent.

  Reid Hoffman, su-osnivač poslovne mreže "LinkedIn", napisao je knjigu o “osnovnoj nepovezanosti” savremenog poslovanja – gde kompanije očekuju privrženost, a ne nude poslovnu sigurnost, a zaposleni tvrde da su lojalni, ali u stvarnosti oni napuštaju posao čim se bolja prilika pojavi.

  Odnos poslodavac-zaposleni zasnovan je na neiskrenom razgovoru, prema Hoffmanu, što rezultira da poslodavci stalno gube vredne ljude, dok zaposleni ne daju 100% sebe u poslu jer stalno traže bolje mogućnosti.
  Hoffman je rekao da poverenje u poslovnom svetu nikad nije bilo na nižem nivou. Istraživanje Gallupa kaže da 70% radnika u Americi nije dovoljno angažovano na poslu.

  U jednom drugom izdanju Hoffman objašnjava da bi trebalo da prestanemo da gledamo zaposlene kao porodicu ili slobodne agente, već da o njima razmišljamo kao o saveznicima. Savezništvo bi trebalo da bude bazirano na „dežurstvima“ ili na misiji koja je korisna i za zaposlenog i za kompaniju, i može da bude završena u realnom periodu.

  Kao i u prošlim vremenima „doživotnog zaposlenja“, dežurstva dozvoljavaju poslodavcima i zaposlenima da izgrade poverenje i zajedničko ulaganje: Čuva fleksibinlnost koja je potrebna obema stranama u svetu koji se veoma brzo menja.“ savetuje Reid Hoffman.

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE