Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Uspeh za uspehom`

    Premijer Aleksandar Vučić kaže da je zadovoljan ekonomskim pokazateljima za godinu i po dana rada vlade, ističući da je Srbija na dobrom putu i da je finansijski stabilna i ozbiljna zemlja.

    "Uspeli smo da uradimo nešto što je važno iako nam je planirani deficit 5,8 odsto na nivou opšte države, sveli smo na 3,3, a mi cenimo da će biti manje od tri. Time smo uradili veliku stvar za našu decu", rekao je premijer Vučić uoči odlaska na samit u Briselu.

    Kako je napomenuo, MMF je shvatio da smo to sistemski rešili, zato ne očekuje probleme.

    "Mislim da će MMF da insistira na strukturnim reformama – odnosu u i prema javnim preduzećima. Verujem da ćemo moći da završimo sedam privatizacija do kraja godine. Moramo da pokrenemo neke kompanije koje su bitne. Zato su važni razgovori sa ruskom stranom", naglasio je Vučić.

    >>>>Pozitivni MMF i zadovoljni premijer

    Prema premijerovim rečima, plana koji je donet 2014. Vlada se "drži kao pijan plota".

    "Gotovo striktno se držimo tog plana zato dajemo takve rezultate. Bili smo izloženi kritici na 'Doing business' listi. Ali videćete, ove godine je Srbija napredovala. Mislim da imamo obavezu da svoju poziciju poboljšamo", podsetio je Vučić i dodao da je Srbija prošle godine zauzela 91. mesto.

    Kako je rekao, nećemo biti mirni dok Srbija ne bude među prvih 30 ili 40 na listi. "Mislim da to pokazuje da je Srbija na dobrom putu", rekao je premijer.

    Vučić je naglasio da prvi put nema rebalansa budžeta, što pokazuje da su finansije stabilne i da postajemo ozbiljna zemlja. "Uspeli smo i nastavljamo da smanjujemo nezaposlenost, koja je i dalje velika", dodao je.

    "Rast BDP biće od 0,7 do jedan odsto. Siguran sam da ćemo 2016. imati snage da idemo i do dva odsto. To znači da ćemo imati dinamičan rast. Kada imate tri, četiri, pet godina rast, jasno je da će svi ljudi videti kako izgleda bolji život", rekao je premijer. 

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE