Najpametnije poznate ličnosti iz Holivuda

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Najpametnije poznate ličnosti iz Holivuda

  Pre nego što je Matt Damon glumio u filmu “Good Will Hunting”, bio je student Harvard univerziteta. Cindy Crawford je studirala hemijski inženjering. James Woods ima IQ 184…

  Sigurno će vas iznenaditi ko je sve na listi poznatih ličnosti koji su članovi MENSE, potvrđenih genija i diplomaca. Listu prenosi Business Insider.

  Sharon Stone dobila je stipendiju za koledž sa 15 godina
  Stone je poznata po tome što ima IQ 154. Kada je imala 15 godina, dobila je stipendiju za Edinboro univerzitet na Pensilvaniji, gde je studirala kreativno pisanje i umetnost. Opisala je sebe kao “štrebera, ružno pače”, prema online biografiji na univerzitetu Pensilvanija.

  Ashton Kutcher je hteo da studira inženjering
  Međutim, domaćin serijala “Punk’d” izgubio je svoju školarinu. Završio je na Ajova univerzitetu, ali je već sa 19 godina napustio studiranje zbog manekenstva. Sada Kutcher provodi više vremena u pametnom investiranju u kompanije kao što su “Airbnb”, “Spotify” i “Foursquare”, nego u filmovima. “Ono što je više seksi od svega jeste biti pametan,” rekao je Kutcher.

  Cindy Crawford studirala je hemijski inženjering na Univerzitetu Northwestern
  Ova poznata manekenka potpisala je svoj prvi manekenski ugovor 1984. godine. To je uradila prvenstveno da bi imala za školarinu na fakultetu. Međutim, ubrzo je napustila studiranje da bi se potpuno posvetiila manekenstvu. Već 1985. godine pojavila se u magazine “Vogue” i od tada njena karijera ide uzlaznom putanjom…

  David Duchovny pohađao je dva prestižna fakulteta
  Glumac najpoznatiji po ulogama u serijama “X-Files” i “Californication” diplomirao je englesku literaturu na Princetonu.  Završio je i master studije takođe iz engleske književnosti na prestižnom univerzitetu Yale. Napustio je doktorske studije kada je počeo da se bavi šoubiznisom.

  Edward Norton radio je analitičar u preduzetničkoj firmi
  Glumac koji je dvaput nominovan za Oskara, studirao je istoriju na univerzitetu Yale, kada ga je povreda leđa izbacila iz tima. Nakon diplomiranja, Norton se preselio za Japan, Osaku, da bi radio kao konsultant u firmi svog dede, gde je postao stručnjak za nekretnine. Tamo je učio borilačke veštine i naučio tečni japanski.

  James Woods ima IQ 184
  Woods je bio briljantni student , upisao je kurs linearne algebre na univerzitetu Kalifornije još dok je pohađao srednju školu. Studirao je političke nauke na Masačusetskom tehnološkom univerzitetu a koeficijent njegove inteligencije je 184.

  John Legend je radio za prestižnu konsultantsku firmu
  Ovom soul pevaču ponuđene su stipendije na univerzitetima Georgetown, Morehouse College i Harvard, ali ih je odbio i upisao se na UPenn, gde je studirao engleski jezik i afro-američku litraturu. Pre nego što je postao poznati muzičar, Legend je radio za Boston Consulting Group, jednu od najprestižnijih konsultantskih firmi na svetu.

  Kevin Spacey – genije koji je studirao glumu
  Nakon što je završio srednju školu kao nadprosečan učenik, Spacey je upisao Julliard da bi studirao glumu. Napustio je studiranje da bi se bavio glumom, a poštovanje je zaradio na Broadwayu pre nego što se pojavio na velikom ekranu.
  Ovaj genije, producent i glumac u popularnoj seriji “House of Cards” sada je zagovornik “Netflix modela” televizije. Pisao je i govorio na nacionalnoj konferenciji medija, o promenjenim kanalima distribucije zabave.

  Matt Damon je ideju za film “Good Will Hunting” dobio na Harvardu
  IPohađanje kursa "pisanje scenarija" na Harvardu dovelo je Damona do toga da napravi grubu verziju komada “Dobri Will Hunting”. Kasnije je kompletirao scenario sa svojim prijateljem Benom Affleckom. Damon je napustio studiranje da bi nastavio sa glumom, ali ga je Harvard nagradiio prestižnom Harvard medaljom za umetnost prošle godine.

  Steve Martin je član MENSE
  Martin koji ima IQ 142, napisao je 1997. godine tekst za "The New Yorker" o svojim naporima da uđe u MENSU, za šta mu je trebalo godinu dana. Diplomirao je filozofiju na univerzitetu Kalifornije i zamalo postao profesor. Osim što je priznati autor brojnih ostvarenja, pisao je novele i knjige za decu.

  Osim njih genijalni poznati su i Quentin Tarantino ima IQ 160, isto kao poznati genijalac, fizičar Stephen Hawking, Natalie Portman završila je psihologiju na Harvardu, govori šest jezika i dvaput je objavljivala naučne radove. Lisa Kudrow (serija Prijatelji) završila je biologiju, i po diplomiranju počela je da radi na naučnom projektu sa svojim ocem. Jodie Foster završila je francuski jezik na univerzitetu Yale. Pre nego što je počeo da glumi u seriji “Freaks and Geeks”, James Franco, genije za matematiku radio je za američku kompaniju koja se bavi vazduhuplovstvom “Lockheed Martin”.

  Foto: Harpers Bazaar Twitter/Printscreen

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE