Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    REM odustao od postupka, NUNS šokiran

    Regulatorno telo za elektronske medije, ipak, ne pokreće postupak za utvrđivanje odgovornosti televizija zbog direktnog prenosa proslave godišnjice Srpske napredne stranke, zbog čega je reagovalo Nezavisno udruženje novinara Srbije.

    NUNS je izrazio zabrinutost zbog odluke REM da ne pokrene postupak za utvrđivanje odgovornosti televizija zbog prenosa proslave sedam godina od osnivanja SNS, u subotu 17. oktobra.

    "Sasvim je jasno da REM nije postupio u skladu sa Zakonom o elektronskim medijima i stvorio osnov za sumnju da su članovi regulatornog tela zloupotrebili ovlašćenja kojima raspolažu", navodi se u saopštenju NUNS.

    Predsednik Saveta REM Goran Karadžić izjavio je ranije da ne postoji osnov da se pokrene postupak za utvrđivanje odgovornosti televizija koje su direktno prenosile proslavu, jer je setom novih medijskih zakona prestalo da važi opšte obavezujuće uputstvo za emitere.

    "NUNS upozorava REM da se u članu 47 Zakona o elektronskim medijima jasno kaže da je pružalac medijske usluge, u skladu sa svojom programskom koncepcijom dužan da poštuje zabranu političkog oglašavanja van predizborne kampanje", navodi se u saopštenju.

    NUNS je u saopštenju upitao "da li odluka (REM) znači da je ubuduće dozvoljeno emiterima da bez ikakvih sankcija prenose stranačke skupove". Skup SNS prenosile su televizije Happy, Pink i Studio B, a NUNS je protiv njih ranije podneo prijave.

    Foto: SNS

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE