Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Brezovica ide na međunarodni sud u Parizu

    Skijališta Srbije, u čijem je sastavu Ski centar Brezovica, najavila su premijeru Kosova Isi Mustafi pokretanje spora pred međunarodnim sudom u Parizu.

    Kako se navodi, pokretanje investicionog spora protiv Prištine će uslediti zbog odluke takozvane Vlade Kosova kojom se predviđa eksporprijacija imovine Ski centra Brezovica, a za potrebe izgradnje Turističkog Centra Brezovica.

    "Odluka kosovskih institucija o eksproprijaciji zemljišta i imovine je protivzakonita i protivna ne samo međunarodnom pravu, već i propisima koji se primenjuju na Kosovu", navedeno je u saopštenju Skijališta Srbije, u čijem sastavu se nalazi Ski centar Brezovica.

    Stoga je Ski centar Brezovica i njegovi vlasnici, uključujući i Skijališta Srbije, odlučio da otvori i mogućnost zaštite svojih prava pred Arbitražom pri Međunarodnoj trgovinskoj komori u Parizu.

    "Kao vlasnici imovine, borićemo se svim raspoloživim pravnim sredstvima protiv uzurpacije i narušavanja vlasničke strukture Ski centra Brezovica", poručuju iz Skijališta Srbije.

    U Ski centar Brezovicu d.o.o. kao zavisno preduzeće Skijališta Srbije u poslednjih nekoliko godina uloženo je 1,6 miliona evra u infrastrukturu i revitalizaciju skijališta.

    Imovina ski centra Brezovice pripada Ski centru Brezovica d.o.o. i nalazi se na teritoriji opštine Štrpce.

    "Smatramo da je ovakav način pokušaja raspolaganja tuđom imovinom, u ovom slučaju imovinom srpskog preduzeća, potpuno nedopustiv", zaključeno je u saopštenju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE