Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Saradnja NIS-a sa fakultetima

    Kompanija NIS i Građevinski, Mašinski i Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu potpisali su danas Memorandume o saradnji u oblasti obrazovanja, istraživanja i razmene znanja.

    Time se nastavlja saradnja NIS-a sa visokoškolskim ustanovama, u cilju povezivanja nauke i privrede.

    Svečanom potpisivanju prisustvovali su Andrej Šibanov, direktor Funkcije za organizaciona pitanja NIS-a, Snežana Lakićević, menadžerka za saradnju sa obrazovnim institucijama, Branko Božić, dekan Građevinskog fakulteta, Radivoje Mitrović, dekan Mašinskog fakulteta i Ivan Gržetić, dekan Hemijskog fakulteta. Događaju je prisustvovao i prof. dr Živoslav Tešić prorektor za nauku, inovacije i transfer tehnologije Univerziteta u Beogradu.

    „Svrha ove saradnje je jače povezivanje privrede i obrazovnih institucija. NIS je jedna od najvećih kompanija u Srbiji, a Beogradski univerzitet najveća i najznačajnija obrazovna institucija. Zato je naš zajednički cilj da doprinesemo podizanju kvaliteta obrazovanja, kako studenata, tako i naših zaposlenih, jer će u okviru ove saradnje profesori Beogradskog univerziteta držati obuke našim zaposlenima“, izjavio je Andrej Šibanov, direktor Funkcije za organizaciona pitanja u NIS-u.

    Saradnju sa univerzitetima NIS sprovodi u okviru programa „Energija znanja“ kroz zajedničke projekte sa Univerzitetima u Beogradu i Novom Sadu, velikim brojem fakulteta i osnovnih i srednjih škola.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE