Nema plate bez TV pretplate?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nema plate bez TV pretplate?

  Generalni direktor Radio-televizije Srbije Dragan Bujošević kaže da Javni servis još nije rešio pitanje na koji način će naplaćivati televizijsku pretplatu, koja se uvodi od januara.

  "Nije primereno da TV pretplata bude dobrovoljna kao do sada. Smatramo da treba da bude obavezna kao u Hrvatskoj gde ljudi ne mogu da prime platu ukoliko je nisu platili", rekao je Bujošević u Skupštini grada Niša nakon javne rasprave posvećene programskim sadržajima RTS.

  On je kazao da je u Srbiji evidentirano 2,8 miliona televizijskih pretplatnika, ali da sigurno njih 500.000 iz nekog razloga neće moći da plaća pretplatu, čija bi visina bila 500 dinara.

  >>>>Danas: Spreman račun za RTS pretplatu

  Bujošević je istakao da RTS potražuje od građana na ime TV pretplate 500 miliona evra, a taj iznos je toliko visok jer RTS nema para da avansno plaća izvršiteljima postupak prinudne naplate.

  Na javnoj raspravi je, između ostalog, iznet podatak da je procenat naplate TV pretplate 2006. godine iznosio 56 odsto, ali da od tada beleži pad i 2013. godine procenat naplate iznosio je svega 28 odsto.

  Rečeno je takođe da RTS trenutno ima 3.300 zaposlenih, a za normalno funkcionisanje godišnje joj je potrebno između 90 i 100 miliona evra. Govoreći o programskom sadržaju RTS, Bujošević je rekao da je dobar i da nema potrebe da se drastično menja.

  Prema njegovim rečima, u planu je uvođenje novih kanala RTS i stvaranje internet platforme koja će omogućiti da se TV kanali nacionalnog javnog servisa vide na svim tačkama zemljine kugle. "U planu je i otvaranje Skupštinskog kanala koji će 24 časa emitovati program", izjavio je Bujošević.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE