Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Studio B dobio novog vlasnika

    Beogradski Studio B je i zvanično dobio novog vlasnika – preduzeće Maksim medija. U prve dve godine nema otpuštanja, a kupac je obavezan i da uloži 350.000 evra u tehničko opremanje.

    Direktorka Maksim medija Ružica Krdžić i direktor Agencije za privatizaciju Ljubomir Šubara potpisali su ugovor o prodaji, čime je stavljena tačka na privatizaciju ove medijske kuće.

    Studio B je prodat za 530.000 evra, a novi vlasnici uplatili su depozit. Ostatak novca moraju da obezbede u roku od osam dana. Gazde radio-stanica Hit, TDI i Karolina u svoju novu imovinu zvanično će ući u sredu, mada su se već upoznali sa upravom i stanjem u kome se Studio B nalazi.

    Tehnički, Studio B je u prilično lošem stanju i traži hitna ulaganja. Zato ćemo prvo investirati u opremu, kaže za Novosti Ružica Krdžić. I prema ugovoru smo dužni da u dva navrata uložimo u tehniku po 175.000 evra.

    Još jedna ugovorna obaveza je i da broj zaposlenih ne bude smanjivan u naredne dve godine. Vlasnica kaže da će se držati ugovora, uz komentar da 179 zaposlenih jeste previše. Postoje i radnici, dodaje, čiji posao su preuzeli kompjuteri, ali oni i dalje primaju platu da bi isto radili ručno.

    Biće sigurno nekih kadrovskih promena, ali ništa dramatično i preko noći. Želimo prvo da se u praksi upoznamo sa tim ko kako i koliko radi.

    Potrebno je "šminkanje" programa, da sve izgleda malo lepšte i tehnički savremenije, objašnjava Krdžić. Neće, dodaje, biti ni dramatičnih zaokreta u programskoj šemi. Gledaoci će i dalje moći da vide sadržaje na koje su navikli. Ostaće kultne emisije, a polako će uvoditi i neke nove.

    Namera nam je da Studio B ostane servis građana, ono što je i bio. Ne nameravamo da dominantno emitujemo zabavni program. Osluškivaćemo želje i potrebe građana, najavljuje Ružica Krdžić. Neće tu biti nikakvih dramatičnih promena, već samo fini prelazi nabolje, u programskom i u tehničkom smislu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE