Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Humans of New York dolazi u Srbiju?

    Facebook stranica koja ima skoro 16 miliona pratilaca “Humans of New York”, objavljuje slike i priče Njujorčana, objavila je da će u narednom periodu pratiti priče izbeglica. Nakon što se pojavila slika žene iz Hrvatske, postoji nada da će se fotografi stranice HONY pojaviti i u Srbiji.

    Sigurno ste videli bar jednom na Facebooku da je neko podelio sliku i kratku životnu priču sa stranice “Humans of New York”. Neobično obične priče malih i velikih ljudi, životne dileme, život iz ugla “malog” čoveka, a opet rečenice koje se urezuju u pamćenje i njihove slike – u tome se sastoje objave ove stranice. Misija stranice je da upoznamo ljude Njujorka, kao i sam grad iz njihovog ugla. Toliko različitih priča, nadanja i prošlosti u jednom gradu.

    Međutim, od skoro je HONY objavio da će pratiti priče izbeglica na njihovom putu kroz Evropu, ka boljem životu. Fotograf će tako pratiti najveći talas izbeglištva i kretanja u modernoj istoriji.
    Za sada se ne znaju sve destinacije sa kojih će se objavljivati priče, najviše ih ima iz Grčke. Izbeglice dele svoju tragediju sa nama, objašnjavaju zašto napuštaju domove, i pristaju da ogole dušu pred fotoaparatom. Srbija je važna tačka na putu izbeglica, pa se nadamo da će možda osvanuti i neka slika iz Preševa, ili iz Beograda. Do sada su objavljene, osim iz Grčke, i slike iz Austrije, Mađarske, i Hrvatske.

    Prenosimo vam priču devojke iz Hrvatske koja pomaže izbeglicama:

    Radim za UNHCR, ali na prilično niskom položaju. Radim u kancelariji i kontaktiram kandidate i pokušavam da ih navedem da razmisle o radu za UNHCR. U svim hitnim situacijama, svi koji imaju neku korisnu veštinu odlaze na teren. Ovo je moja prva misija u hitnoj situaciji. Moj otac je Iranac pa pomalo govorim farsi. Nikad nisam shvatala koliko to može biti korisno. Juče sam pomogla ženi iz Avganistana da nosi dete preko granice sa Srbijom i pokušavala sam da joj objasnim šta može da očekuje kada stigne. To malo informacija što sam joj dala jako ju je utešilo. Videla sam toliko lica koja su se ozarila samo zato što su čuli "dobrodošli u Hrvatsku" na maternjem jeziku. Zahvalna sam na svom kancelarijskom poslu, ipak, ovo je razlog zbog kog sam se pridružila UNHCR-u.

    Foto: Facebook HONY/Printscreen

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE