Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Coca-Cola i McDonalds traže ostavku Blattera

    Poznate svetske kompanije i veliki sponzori FIFA, američke kompanije Coca-Cola i McDonalds, pozvale su predsednika Seppa Blattera da momentalno napusti tu funkciju.

    Američki gigant iz Atlante je prvi sponzor Svetske fudbalske federacije koji je javno zatražio od predsednika FIFA da ode sa tog mesta.

    "Svaki dan koji prođe donsi sve goru sliku o FIFA i šteti njenom ugledu", navodi se u mejlu koji je dospeo u javnost i dodaje: "FIFA je potrebna sveobuhvatna i hitna reforma, a to se jedino može postići kroz istinski nezavisan pristup".

    Na kraju poruke Coca-Cola poziva rukovodstvo FIFA da formira nezavisnu komisiju koja će reformisati tu organizaciju i povratiti poverenje svih ljubitelja sporta.

    Nedugo nakon poznatog proizvođača sokova, oglasio se i svetski poznat lanac brze hrane McDonalds sa istim stavom i zahtevom.

    "Dešavanja poslednjih nedelja nastavljaju da srozavaju ugled FIFA i poverenje javnosti u njeno rukovodstvo", navodi se u saopštenju u kojem se traži odlazak Švajcarca.

    Predsednik FIFA Sepp Blatter, koji je na toj funkciji od davne 1988. godine, je nakon velikih korupcionaških afera najavio odlazak sa mesto prvog čoveka, da bi pre nekoliko dana tu odluku promenio, pravdajući se da on ništa nezakonito nije uradio. 

    Foto: Beta-AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE