Inkluzivni dan 3. oktobra u sedam glavnih gradova u JI Evropi

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Inkluzivni dan 3. oktobra u sedam glavnih gradova u JI Evropi

  Deca, roditelji i nastavnici iz 49 škola će se okupiti na glavnim javnim mestima u sedam glavnih gradova Jugoistočne Evrope, kako bi promovisali dobrobiti inkluzivnog obrazovanja  3. oktobra 2015. godine, tačno u podne.

  Ovi promotivni događaji su posvećeni zajedničkom projektu Evropske unije i Saveta Evrope  “Regionalna podrška inkluzivnom obrazovanju" u Jugoistočnoj Evropi. Oni podržavaju pozitivnu praksu 49 pilot škola koje implementiraju projekte inkluzivnog obrazovanja kojim će ohrabriti i ostale škole da stvaraju inkluzivno okruženje.

  Kreatori politika, eksperti, nastavnici, učenici i roditelji, svi članovi mreža koje je kreirao projektni tim kako bi stimulirali veću regionalnu saradnju u inkluzivnom obrazovanju, će takođe učestvovati u ovim događajima. Učenici pilot škola domaćina će izvesti kulturno-umetničke programe za javnost.

  Već su proizvedene radio i TV obrazovne serije, kao i video poruke sa slavnim ličnostima iz regiona, sa ciljem da se promoviše inkluzivno obrazovanje i relevantne inkluzivne politike i prakse u redovnim osnovnim i srednjoškolskim obrazovnim  sistemima u Jugoistočnoj Evropi.

  Događaji će se održati u Tirani, Sarajevu, Zagrebu, Podgorici, Beogradu, Skoplju i Prištini delujući snažno sinergijski, jer će biti održani istog dana u isto vreme. Svi događaji su otvoreni za medije i javnost.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE