`Gasprom njeft` predstavlja izložbu fotografija `Otkrijmo Arktik`

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  `Gasprom njeft` predstavlja izložbu fotografija `Otkrijmo Arktik`

  Na beogradskoj tvrđavi Kalemegdan će 6. oktobra, uz podršku kompanije „Gasprom njeft“, biti otvorena izložba fotografija „Otkrijmo Arktik“.

  Beograđani i posetioci glavnog grada će na postavci moći da se upoznaju sa zanimljivim činjenicama o najmanje istraženom regionu planete. Pojedine fotografije posvećene su i savremenim tehnologijama osvajanja morskog dna u arktičkom priobalju. Na fotografijama je prikazana jedinstvena ledootporna platforma „Prirazlomna“, projektovana i izgrađena u Rusiji za rad u ekstremnim arktičkim uslovima, koja zadovoljava međunarodne ekološke i industrijske standarde bezbednosti.

  Izložba „Otkrijmo Arktik“ sastoji se od spektakularnih fotografija ledenih bregova, prizora iz svakodnevnog života lokalnog stanovništva, kao i pripadnika životinjskih vrsta ovog regiona.

  Teško pristupačna teritorija Severnog pola i dalje predstavlja zagonetku za čovečanstvo. Posredstvom fotografija posetioci će moći da zavire iza vela tajne i da kroz predivne panorame nepristupačnih predela osete atmosferu arktičke prirode.

  Autori izloženih radova su ruski fotograf Sergej Anisimov, pobednik i laureat međunarodnih takmičenja fotografije, tvorac nagrade Global Arctic Awards, autor šest monografija o Severu, kao i Maksim Avdejev i Aleksandar Taran.

  „Za mene fotografija predstavlja mogućnost da prenesem posmatraču atmosferu trenutka, lepotu i neponovljivost u svakoj manifestaciji prirode Arktika, osećaj savršenstva i tajne“, istakao je Sergej Anisimov.

  Izložba će biti otvorena za posetioce do 6. novembra na Savskom šetalištu na Kalemegdanu.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE