Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Uber sigurno dolazi u Srbiju i očekuje otpore!

    Uber sigurno dolazi u Srbiju i Hrvatsku, odnosno Beograd i Zagreb, jer mu je cilj da bude svugde gde je ljudima potreban siguran i jeftin prevoz, potvrdio je izvršni direktor Ubera za Istočnu Evropu Anthony le Roux na 8. Weekend Media Festivalu. Odluka kada će Uber ući na tržišta Srbije i Hrvatske još nije donesena, lokalna rešenja se traže, jer se Uber svugde trudi da prilagodi svoj poslovni model.

    „Na svakom tržištu očekujemo otpore, zbog toga pažljivo proučavamo regulativu pre dolaska, ali ne smatramo da su tržišta u ovoj regiji izazovnija od drugih“, rekao je le Roux, jedan od učesnika panel rasprave „Digitalni biznis modeli“, održane prvoga dana Weekenda.

    Na panelu „Mediteran kakav (ne) bi trebao biti“ predstavljen je novi krovni komunikacijski koncept hrvatskog turizma zasnovan na sloganu „Croatia, Full of Life“. Više stotina posetilaca u dvorani Vikend moglo je da vidi prve vizuale nove kampanje, kao i film kojim je objašnjeno kako se došlo do novog koncepta izraženog sloganom „Full of Life“. Spotovi nove kampanje biće predstavljeni sledeće nedelje u Londonu, na velikoj prezentaciji hrvatskog turizma.

    Uz Uber i novu kampanju hrvatskog turizma, posetioce Weekenda u velikom su broju privukla i predavanja Scotta Thwaitesa, koji je govorio o mogućnostima oglašavanja na Twitteru, te prezentacija humanitarne trke Wings for Life, koju vodi bivši svetski rekorder na 110 metara s preponama Colin Jackson. Predsednik Uprave Konzuma Darko Knez predstavio je trendove u trgovini 21. veka, koja će se, po njemu, sve više prebacivati na internet, ali ni fizičke trgovine neće nestati.

    Drugi deo konferencijskog programa 8. Weekend Media Festivala donosi takođe niz zanimljivih predavanja i panel rasprava. Članovi grupe Laibach govoriće o tome kako je jugoslovenska provokacija postala globalni fenomen, Caspar Schlickum iz Xaxisa predstavit će programmatic, sasvim novu metodu zakupa medija, a BalCannes će prikazati 25 najboljih projekata agencija iz regije.

    Program prvoga dana 8. Weekend Media Festival zaključuju velikom koncertom osječki hip hopper Kandžija i njegov band Gole žene.

    Sve informacije o festivalu, kao i program možete pronaći na www.weekendmediafestival.com

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE