Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Foto vest: Prvih 10 autobusa sa Mercedesovim znakom, a u jednom od njih i premijer

    Kompanija Ikarbus isporučila je Beogradu 10 autobusa urađenih u kooperaciji sa nemačkim Mercedesom, a među prvim putnicima novim vozilima bio je i premijer Aleksandar Vučić koji je iskoristio tu priliku i da malo likuje.

    Gradski prevoznik je preuzeo prvi lot od ukupno 30 solo vozila, čija je nabavka ugovorena u aprilu, a vrednost tog ugovora iznosi 5.549.964 evra. Isporuka drugog lota biće obavljena 6. oktobra, a poslednjih 10 autobusa biće isporučeno do 21. oktobra.

    U kvalitet novih vozila na licu mesta su se uverili i generalni direktor Ikarbusa Aleksandar Vićentić i direktor GSP Željko Milković, a premijer Srbije Aleksandar Vučić, ambasador Nemačke Aksel Ditman i gradonačelnik Siniša Mali provozali su se gradskim ulicama u novim autobusima.

    Premijer Aleksandar Vučić rekao je da je to pokazatelj da Srbija može ozbiljno da razvija svoju industriju i bude konkurentna u svetu, a vožnjom se "pohvalio" i na svom twitter nalogu.

    Vučić je nakon primopredaje novih autobusa ispred Skupštine grada, rekao da je to prvih 10 autobusa koje je Ikarbus napravio u kooperaciji sa Mercedesom, te da će do kraja ove godine biti isporučeno još 20, a sledeće godine 80.

    "To su oni autobusi za koje su se mnogi smejali i pitali me gde su, govorili da ih nema i da se nikada neće pojaviti. Evo danas ih vidite", rekao je Vučić.

    On je naveo da je Ikarbus bila uništena firma, koja je od 1.300 radnika svedena na 200 zaposlenih, ali da se sada situacija u toj fabrici popravlja.

    Kako je rekao, trenutno u fabrici radi 300, a biće zaposleno još 30 radnika, dok su ove godine prihodi bili 18 miliona evra, a prošle 1,5 miliona evra. "To je pokazatelj da možemo da napredujemo u mnogim oblastima", rekao je Vučić.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE