Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novosti: Sastanak Putina i Vučića 28. oktobra

    Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić zvanično će se sresti sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom 28. oktobra u Moskvi, saznaju "Novosti".

    Prema informacijama lista, srpski premijer će u Rusiji biti primljen na najvišem državnom nivou, a razgovaraće i sa predsednikom Vlade Dmitrijem Medvedevom.

    Diplomatski izvori su preneli da se ova poseta detaljno priprema već nedeljama, i konačno je "zaokružen" i konkretan datum kada će Vučić stići u Kremlj.

    Izvesno je, na dnevnom redu svih razgovora dominiraće – razvoj političkih i ekonomskih odnosa dveju zemalja, investicije Rusije u našu državu, izgradnja gasovoda "Turski tok" koji bi trebalo da prođe kroz Srbiju, kao i politika prema Kosovu i Metohiji i Republici Srpskoj.

    Ali, posle zahuktavanja migrantske krize koja preti da uzdrma evropski kontinent, očekuje se da srpski premijer sa Putinom "protrese" i tu važnu geopolitičku temu, navode Novosti.

    Predviđeno je da predsednik Vlade Srbije povede u svojoj delegaciji veliki broj privrednika pošto se planiraju i susreti sa predstavnicima najvećih ruskih kompanija,pišu Novosti.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE