Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    I nakon razornih poplava, broj osiguranih domaćinstava se nije povećao

    Predstavnici Wiener Re i Fondacije Ana i Vlade Divac, u petak 18.09.2015. posetili su biblioteku Prve obrenovačke osnovne škole, kao i nekoliko porodica u čiju je obnovu i opremanje porodičnih kuća ova kompanija uložila ukupno 50.000 evra. Zgrada biblioteke Prve obrenovačke osnovne škole jedno je od najstarijih kulturno istorijskih zdanja u Obrenovcu. Ovu školu pohađa više od 620 učenika. Donacija ove kompanije pokrila je troškove neophodnih građevinskih radova, nabavku nameštaja, opreme, knjiga i lektira.
     
    „Iako sam srećan što vidim da je naša donacija otišla u prave ruke, ne mogu a da se ne osvrnem na činjenicu da se broj osiguranih domaćinstava do današnjeg dana nije se bitno povećao. Iako su proslogodisnje katastrofalne poplave, koje se smatraju za najtežim ove vrste u Evropi u poslednjih 140 godina, nanele štete od milijardu i po evra samo u Srbiji, one su pokazale da je svega oko dva odsto imovine imalo neku polisu osiguranja. Za razliku od ovog dela Evrope, u zapadnim evropskim zemljama od rizika grada, oluje i poplave osigurano je čak 75 odsto stanovnika, a u nekim zemljama osiguranje od grada i oluje u paketu sa osiguranjem od požara je obavezno. Smatram da bi i država trebalo aktivnije da se uključi u rešavanje ovog problema kroz davanje olakšića i popusta, ili da se razmotri opcija uvođenja obaveznog osiguranja za najrizičnija područja“, izjavio je tom prilikom Vidan Slana, generalni direktor Wiener Re Beograd.

    U okviru zajedničkog projekta „Wiener za Srbiju“, vrednog ukupno 107.000 EUR, kompanije Wiener Re, Wiener Stadtische osiguranje i njihov zajednički osnivač Vienna Insurance Group, rekonstruisale su 18 kuća, kao i pomenutu biblioteku. Takođe, Wiener Re je u majskim poplavama, isplatio 46 mil EUR za osigurane štete u regionu, kroz reosiguranje svojih klijenata.

    Kompanija Wiener Re najveća je reosiguravajuća kompanija u Srbiji, u kojoj posluje već 8 godina. Članica je Vienna Insurance Group, vodeće austrijske grupacije za osiguranje i reosiguranje u regionu Istočne i Centralne Evrope.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE