Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučić danas putuje u SAD

    Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas putuje u Sjedinjene Američke Države (SAD), gde će tokom trodnevne posete razgovarati s visokim zvaničnicima te zemlje, privrednicima i predstavnicima međunarodnih organizacija.

    Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Vučić posetu Vašingtonu počinje u utorak susretom s potpredsednikom SAD Joseph Bidenom, nakon kojeg se sastaje i s potpredsednikom američkog Saveta za bezbednost za Evropu i Centralnu Aziju Cyrilom Millerom.

    >>>>> Vučić: Čim napustim zemlju…

    Srpski premijer će se prvog dana posete sastati i s predsednikom Svetske banke Jimom Kimom, a imaće i niz sastanaka sa predstavnicima vodećih američkih kompanija.

    Drugog dana posete, u sredu, predviđeni su razgovori Vučića s kongresmenima i senatorima SAD, kao i sastanak s državnim sekretarom SAD Johnom Kerry-ijem, a potom i s predsednikom Instituta Brookings Strobom Talbottom.

    Posetu Vašingtonu Vučić završava odvojenim susretima sa generalnim sekretarom Organizacije američkih država Luisom Almagrom, direktorkom MMF-a Christine Lagarde i zamenikom sekretara za trgovinu SAD Bruce Andrewsom.

    Foto: twitter

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE