Varoufakis sa Radulovićem protiv Vučića?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Varoufakis sa Radulovićem protiv Vučića?

  Bivši grčki ministar finansija Yanis Varoufakis razmatra mogućnost saradnje sa pokretom "Dosta je bilo", koji predvodi nekadašnji ministar privrede Srbije Saša Radulović, saznaje Danas od izvora bliskim Varoufakisu.

  Kako preciziraju sagovornici lista Danas u Atini, bivšem grčkom ministru koji želi da oformi "paenvropski pokret", bliske su pojedine ideje Radulovićevog pokreta.

  Varoufakis i njegovi saradnici, kao i "otcepeljena krila" Sirize ne podržavaju program štednje koji sprovodi vlada Aleksandra Vučića, ističu izvori iz Grčke, dodajući da za sada nije bilo kontakata između predstavnika Varoufakisovog i Radulovićevog tima.

  Podsetimo, harizmatični grčki političar najavio je nedavno da neće učestvovati na "tužnim izborima" koji se ove jeseni održavaju u Grčkoj i da umesto toga želi da osnuje panevropski pokret koji bi delovao i na nacionalnom nivou, a vremenom bi postao politička partija. Kako ističe Varoufakis, njegov pokret "povratiće demokratiju širom Evrope".

  Varoufakis je više od decenije je predavao ekonomiju na Univerzitetu u Sidneju. Nakon što je napustio Tsiprasovu vladu redovno je tokom ovog leta napadao dogovor Atine sa međunarodnim kreditorima kojim je u zamenu za paket od 86 milijardi evra predviđen još rigorozniji paket mera štednje.

  Umesto što imamo nacionalne partije koje funkcionišu na nacionalnom nivou, ovo će biti evropska mreža koja je aktivna na nacionalnom nivou. To nije nešto što će se desiti odmah. To je na dugom štapu… Nešto što će postepeno uspostavljati korenje širom Evrope, objasnio je Varoufakis. 

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE