Od MMF `lajk` za Srbiju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Od MMF `lajk` za Srbiju

  Članovi Misije Međunarodnog monetarnog fonda su na završnom sastanku druge revizije stend baj aranžmana sa Srbijom istakli izuzetan napredak u sferi makroekonomske stabilnosti i fiskalne konsolidacije, saopštila je Vlada Srbije.

  Kako se navodi, na sastanku premijera Srbije Aleksandra Vučića i Misije MMF poseban akcenat stavljen je na ubrzanje strukturnih reformi s konkretnim planom aktivnosti do kraja tekuće godine, kao i na pitanja u vezi s budžetom za 2015. godinu.

  Razmotrene su sve ključne teme koje su bile predmet tekućeg aranžmana sa MMF, a rezultati druge revizije biće predstavljeni na konferenciji za novinare u utorak, navodi se još u saopštenju.

  Kako se ističe, premijer Vučić izrazio je zahvalnost šefu Misije MMF za Srbiju Džejmsu Rufu i stalnom predstavniku MMF u Beograd Kimu Daehangu na izuzetnoj podršci i pomoći Srbiji tokom sprovođenja reformi.

  Misija MMF počela je 21. avgusta drugu reviziju aranžmana sa Srbijom, vrednog 1,2 milijarde evra, a poseta Misije trajaće do 2. septembra.

  Posle prvog sastanka s delegacijom MMF, 24. avgusta, Vučić je rekao da će Srbija dobiti pozitivnu ocenu u reviziji jer je ispunila sve obaveze.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE